Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kap koja je prelila čašu

Arsenal kupuje novo skupocjeno pojačanje: Wenger (više) nije top menadžer?

Monaco je pobjedom od 3:1 nad Arsenalom u Londonu ostvario najveće iznenađenje u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iznenađujuće, šokantno, sramotno… Tako su engleski mediji najkraćem okarakterizirali poraz i konfuznu igru momčadi Arsenea Wengera. Malo tko je mogao očekivati da će momčad koja je u fazi natjecanja po skupinama postigla ukupno četiri pogotka u šest utakmica, zabiti tri gola na Emiratesu. No, eto, dogodilo se. I je li baš slučajno što se dogodilo Arsenalu? Nikako!

Nevjerica u Arsenalu: 'Užasna večer, vrlo razočaravajuće'

Wenger je za senzacionalan poraz okrivio „suicidalnu obranu“, ali nije se upitao nije li malo previše da u postavi ima četiri igrača koji se preko centra vraćaju samo kada idu u svlačionicu - Alexis Sanchez, Mesut Ozil, Danny Welbeck i naposljetku „mister promašaj“ Olivier Giroud zapucali su sve što se moglo zapucati. Giroudu se našao u pet izglednih šansi, i to treba znati, reći će neki, ali je u svih pet navrata pucao u ništa. Ni blizu vratima, čak i sa pet metara. A kakva mu je pas igra govori podatak da je imao tek 56 posto točnih dodavanja.

Što misli o igri svojeg sunarodnjaka Wenger je pokazao kada ga zamijenio u 60. minuti. Cinici će reći da ga je trebao izvući iz igre još prošle sezone, jer Arsenal s takvim centarforom teško da može računati na bilo što veće osim sporednih uloga. Francuz se prije nekoliko dana naljutio kada je doznao da Arsenal traži novog napadača. Kaže da je to „nanjušio“ i da je zbog toga povrijeđen, smatra da je to nepotrebno.

„Ja i Welbeck smo napadači svjetske klase“, skromno je poručio.
Wenger traži egzekutora, na radaru Arsenala je napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang. Traže ga i neki drugi engleski klubovi, poput Tottenhama, ali čini se da „topnici“ nude najviše, oko 40 milijuna eura.

Pitanje je hoće li Wenger dočekati taj transfer. Neki engleski mediji tvrde kako je poraz od Monaca kap koja je prelila čašu. Navijačima je već odavno prelita, ali misli se na najveće dioničare kluba. Navodno su najveće face iz lože totalno razočarane. U nogometu se ne živi od prošlosti, svatko ima rok trajanja, a "topnici" su već dugo bez najvažnijih trofeja. Arsenal je u posljednje vrijeme uložio desetine pa i stotine milijuna eura u pojačanja, očekivao se iskorak i borba za trofeje. Prvenstvo je već odavno izgubljeno pa je prolazak Monaca i plasman u četvrtfinale bio „pod mus“. Čini se da od toga neće biti ništa, teško je očekivati da će „kneževi“ u Monte Carlu prosuti zarađeno na Emiratesu. Dakle, još jedna razočaravajuća sezona.

Navijači rigaju vatru na svakom koraku. Jedna poruka na društvenim mrežama sublimira razmišljanja. Je li Mesut Ozil najprecjenjenija 'svjetska klasa' ili je to pak menadžer čija momčad igra daleko ispod svojih mogućnosti?

No, čak i ako igrači nisu pravi, postavlja se pitanje tko ih je doveo?



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider