Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet je sretan

Ronaldo ne ide nikamo: Pogledajte ove čudesne brojke u Realu

Raspoloženje oko Reala popravilo u posljednjih tjedan dana, a sretan je opet i Cristiano Ronaldo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva uzastopna poraza u prvenstvu donijela su mnoge brige Carlu Ancelottiju, no od utorka do utorka puno se toga promijenilo. Real je u tri utakmice zabio čak 18 pogodaka, a primio tek četiri što je smirilo navijače.

Prvi je prošlog tjedna stradao Basel s 5:1 u Ligi prvaka, onda je pregažen Deportivo u La Coruni s čak 8:2, a u utorak i Elche s 5:1. Manje se u madridskim medijima spominju odlasci Di Marije i Xabija Alonsa, a više magični trokuti ili četverokuti u ofenzivi (James, Ronaldo, Bale, Benzema)…

U ove tri utakmice, naročito posljednje dvije, posebno je oduševio Cristiano Ronaldo. Baselu je zabio samo jedan, ali onda je u Primeri u dvije utakmice postigao čak sedam pogodaka (dva s bijele točke) u četiri dana. To je Ronaldo u najboljoj formi koji vuče Real usprkos brojnim zvijezdama u momčadi.

Ukupno je Portugalac u pet kola prvenstva zabio već devet pogodaka i opet je – sretan. Ne 'plače' više za najdražim asistentom Di Marijom, a navijače je dodatno smirio izjavom o svojoj budućnosti. Podsjetimo, dio engleskih i španjolskih medija već ga je preselio nazad u Manchester United gdje je igrao od 2003. do 2009. godine.

''To su sve samo špekulacije. Moja je budućnost u Madridu. Presretan sam kako mi je krenulo u ovoj sezoni, a o budućnosti nema smisla govoriti'', rekao je Ronaldo i odbacio teorije o odlasku iz Reala. Barem zasad…

Čudesne brojke u Realu

Sjajni Portugalac je u svega pet godina provedenih na Santiago Bernabeu postao četvrti strijelac u povijesti kluba. Ispred njega su Raul (323) koji je 16 godina igrao za 'Los Blancose', Alfredo di Stefano (305) koji je igrao 11 godina za Real, te Carlos Santillana (289) koji je 17 godina nosio Realov dres.

"Ronaldo je poput Michaela Jordana. Čudesan i nezadrživ," kazao je trener Elchea Fran Escriba nakon posljednje utakmice.

Od 264 gola Ronaldo je 186 zabio u Primeri, 53 u Ligi prvaka, 20 u španjolskom Kupu, tri u španjolskom Superkupu, a dva u europskom Superkupu. Najviše golova, 184 je zabio lijevom nogom, 49 desnom, a 31 glavom. Realizirao je i 47 jedanaesteraca i 24 gola iz slobodnih udaraca.

RONALDOVI GOLOVI U REALU

264 gola

186 - u Primeri

53 - u Ligi prvaka

20 - u španjolskom Kupu

3 - u španjolskom Superkupu

2 - europski Superkup

NAČIN POSTIZANJA

184 - desnom nogom

49 - lijevom nogom

31 - glavom

220 - unutar kaznenog udarca

44 - izvan kaznenog udarca

47 - jedanaesteraca

24 - slobodna udarca

RONALDOVI GOLOVI U KARIJERI

Sporting (2002-03): 31 utakmica - 5 golova

Manchester United (2003-09): 292 utakmice - 118 golova

Real Madrid (2009 - ): 254 utakmice - 264 gola

reprezentacija Portugala: 114 utakmica - 50 golova

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider