Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte naj obrane

VIDEO Odlični vratar završio karijeru: Parma ga dovela umjesto Buffona

Bivši vratar milanskog Intera, Parme i Fiorentine objavio je u nedjelju da završava igračku karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sebastien Frey završio je igračku karijeru nakon što je nekoliko mjeseci bio bez kluba.

"Došlo je vrijeme da vam zahvalim. Hvala vam što ste me podržavali tijekom cijele karijere i pomogli mi da se razvijem kao igrač, ali i kao ljudsko biće. Uvijek ću u srcu nositi dio svakog kluba za koje sam imao čast igrati", napisao je Frey na svojoj stranici na Instagramu.

Frey je karijeru započeo u francuskom prvoligašu Cannesu 1997. godine, iz kojeg je 1998. preselio u milanski Inter i tamo ostao do 2001. godine, provevši jednu sezonu na posudbi u Veroni (1999-2000.).

Potom je pet godina proveo u Parmi, od 2006. do 2011. godine bio je član Fiorentine, od 2011. do 2013. godine nosio je dres Genoe, a posljednje dvije sezone bio je u sastavu turskog Bursaspora.

Iako su njegove kvalitete bile neosporne, Frey je uspio skupiti samo dva nastupa za reprezentaciju Francuske, jer su francuski izbornici u vrijeme kad je briljirao na vratima Fiorentine prednost davali Fabienu Barthezu i Gregoryju Coupetu.

Frey je bio u sastavu reprezentacije koja je na Euru 2008. godine u skupini s Nizozemskom, Italijom i Rumunjskom osvojila samo jedan bod i bila posljednja.

S Parmom, koja ga je dovela kao zamjenu za Gianluigiija Buffona nakon što je ovaj otišao u Juventus, 2002. godine je osvojio Kup Italije, a triput je bio nominiran za najboljeg vratara Serie A (2000, 2007. i 2008. godine).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider