Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odsada suigrači

Schweinsteiger: 'Teška odluka, ali moj novi klub je Manchester United'

Njemački nogometni reprezentativac Bastian Schweinsteiger (30) oprostio se u nedjelju od navijača Bayerna poručivši kako nije lako donio odluku o prelasku u redove Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nakon nevjerojatnih 17 godina u Bayernu i 15 velikih trofeja odlučio sam se za novi korak i novi izazov u karijeri. Imao sam sreću što sam igrao u velikom klubu i pred sjajnim navijačima. Ovo je bila veoma teška odluka, jer je Bayern važan dio mog života. Moj novi klub je Manchester United, no nitko mi ne može uzeti sjajne godine koje smo proveli zajedno," napisao je Schweinsteiger na društvenim mrežama.

Schweinsteiger je za prvu momčad Bayerna debitirao 2002. godine i upisao je točno 500 nastupa te postigao 67 golova. U dresu bavarskog sastava osvojio je osam naslova njemačkog prvaka, te Ligu prvaka. Za Njemačku je odigrao 111 utakmica i postigao 23 gola, a u dresu 'elfa' je osvojio SP u Brazilu prošle godine.

Schweinsteiger je za 'Crvene vragove' potpisao trogodišnji ugovor, po kojem bi mu godišnja plaća bila 10 milijuna eura. Također, United bi trebao platiti odštetu od 20 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider