Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okidač je - strah

Sastanak odluke za Engleze: Imaju ludi plan kako završiti Premierligu do kraja lipnja

Liga koja najviše pati zbog pandemije koronavirusa pokušava iznaći rješenje za nastavak i brzi završetak aktualne sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako vrijeme prolazi, tako engleska Premierliga sve više gubi novca zbog pandemije koronavirusa, kao liga koja najviše ubire novca od TV prava.

Kada će se i na koji način nastaviti nogomet na Otoku, pitanje je na koje u ovom trenutku nitko ne zna odgovor, ali bi se više informacija moglo znati u petak, kada je zakazan sastanak predstavnika klubova.

Bit će to, piše Guardian, posljednji pokušaj dogovora, a ići će se u smjeru da se postigne dogovor o završetku sezone do 30. lipnja.

Strah od gubitka igrača jači od FIFA-inih smjernica

Englezi pišu kako je jedan od najznačajnijih čimbenika koji je pokrenuo ideju da se Premierliga završi do kraja lipnja zapravo strah klubova s obzirom na činjenicu da upravo s posljednjim danom lipnja velikom broju igrača i zaposlenika prestaje vrijediti ugovorna obveza, odnosno oni postaju slobodni i mogu ići bilo kamo.

FIFA je doduše proteklog tjedna izdala smjernice u kojima stoji da se ugovori mogu produživati do kraja sezone, ali kod klubova iz Premierlige postoji određena doza zabrinutosti da će englesko pravo učiniti te naputke FIFA-e irelevantnim, što bi posljedično moglo dovesti do velikog broja sudskih slučajeva već u srpnju.

Potrebno je 14 glasova ZA

Da bi se postigao dogovor prema kojem se Premierliga mora okončati do kraja lipnja, potrebno da je suglasno bude barem 14 od 20 klubova. Bude li to izglasano, automatski će porasti i šanse da se kompletno dovrši predviđeni raspored jer većini klubova ostalo je devet utakmica, dok četiri sastava moraju odigrati njih 10.

Jasno je da će se sezona u tom slučaju morati završiti u brutalnom ritmu jer nitko od premierligaša još nije započeo s treninzima, a kad i krenu, neće se igrati još poneki tjedan dok igrači koliko-toliko ne uhvate formu.

Primjerice, ako krenu igrati u drugoj polovici svibnja, to bi značilo da će u mjesec i pol (a vjerojatno i manje) završiti Premierligu, ali i FA kup, u kojem se došlo do četvrtfinala.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider