Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mandžo kapetan

Sjevernoirci pucaju od samopouzdanja, no i ovakva Hrvatska je bolja

Pred reprezentativcima Hrvatske nalazi se još samo jedan zadatak u 2016. godini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su uspješno zaključili ovogodišnje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo hrvatski reprezentativci imaju još samo jedan zadatak u 2016. godini. Riječ je o prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Irske koja je na rasporedu u utorak u Belfastu. Reporter Nove TV Saša Lugonjić prati što se događa s našom reprezentacijom u Sjevernoj Irskoj.

"Na konferenciji za novinare pojavili su se izbornik Ante Čačić i sutrašnji kapetan Mario Mandžukić te su obojica izrazili svoje zadovoljstvo dosada odrađenim poslom u kvalifikacijama. No žele i sutra protiv Sjeverne Irske biti na visini zadatka i zaključiti 2016. godinu pobjedom te maksimalno zadovoljni otići na reprezentativnu pauzu.

Nema šestorice stožernih igrača, no to je idealna prilika za one koji nemaju često priliku da se pokažu i dokažu izborniku Čačiću da se na njih itekako može računati.

Sjeverna Irska je reprezentacija koja proživljava najbolju godinu u svojoj nogometnoj povijesti. Plasirali su se na Europsko prvenstvo u Francuskoj gdje su, kao i Hrvatska, izborili osminu finala. Sjajno su otvorili i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a ovdje su prije svega nekoliko dana s 4:0 pobijedili Azerbajdžan Roberta Prosinečkog.

Ovdje vlada veliki optimizam, samopouzdanja im ne nedostaje i oni sutra protiv Hrvatske žele nastaviti pozitivan niz rezultata. Hrvatsku vide kao veliku reprezentaciju, ali kao što smo rekli njihovom samopouzdanju granice u ovom trenutku nema.

Čak i bez šestorice standardnih igrača kvaliteta bi i dalje trebala biti na strani Hrvatske", javio se iz Belfasta reporter Nove TV Saša Lugonjić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider