Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobio odriješene ruke

Suludi zahtjev glavnih aseva: Wenger pred sudbonosnim odlukama

Nakon što je Arsene Wenger potpisao novi ugovor, u Arsenalu se počinju pripremati za budućnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Suprotno nagađanjima (i željama većine navijača Arsenala), Arsene Wenger još će dvije godine biti menadžer Topnika.

Odmah nakon potpisa ugovora čelnici kluba dali su mu odriješene ruke u pronalasku svog nasljednika, nešto slično kao što je Manchester United napravio sa Sir Alexom Fergusonom koji je odabrao da će ga naslijediti David Moyes.

"Arsenalov Moyes", pišu engleski mediji, trebao bi biti Eddie Howe, najtalentiraniji engleski menadžer i jedan od rijetkih Engleza među trenerima u Premierligi.

Howe kao dugoročno rješenje

Howe ima tek 39 godina i posljednjih pet godina radi odličan posao s Bournemouthom, malim klubom s juga Engleske kojeg je iz trećeg (League One) doveo po prvi put u povijesti u najviši rang engleskog nogometa i tamo se uspio održati drugu godinu zaredom. Štoviše, nakon spašavanja u zadnji čas u inauguracijskoj sezoni, ovu su završili na fantastičnom devetom mjestu, ostavivši iza sebe i lanjsko prvaka Leicester, Bilićev West Ham...

U svakom slučaju, pred Wengerom je sudbonosna odluka glede kratkoročne budućnosti Arsenala. Ne smije im se dogoditi da pogriješe s izborom novog menadžera jer posljedice bi mogle biti teške. Mislimo prvenstveno na dugotrajniji izostanak plasmana u Ligu prvaka (na to da titule nema na Emiratesu su se već naviknuli).

400.000 eura TJEDNO?

I dok će se Wenger svojim nasljednikom baviti za dvije godine, njegova sadašnjost vezana je prvenstveno za potpis ugovora s dva najbolja igrača Arsenala - Alexisom Sanchezom i Mesutom Ozilom. Manevarski prostor mu je sužen jer obojica uskoro ulaze u zadnju godinu ugovora s Arsenalom, a za potpis novog ugovora traže astronomskih 350.000 funti tjedno (401.000 eura).

Ono što će Wenger sada napraviti jednako je važno za budućnost Arsenala od izbora novog menadžera, ako ne i važnije. Ukoliko udovolji njihovim zahtjevima, izazvat će lančanu reakciju, javit će se i ostali igrači, a sve skupa bi moglo otići unedogled.

S druge strane, ako odbije Čileance i Nijemca, oni će zatražiti transfer i otići će ovog ljeta za odštetu manju od one koja bi se mogla dogovoriti da imaju ugovor na duže vrijeme. Svi klubovi koji ih budu htjeli dovesti znaju da im istječe ugovor i pregovaračka pozicija Wengerea neće biti odveć zahvalna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider