Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slične priče

Samo da se Kramariću ne dogodi 'slučaj Mitroglou'…

I on je prošle zime bio veliki hit. Iz zemlje drugog nogometnog reda - Grčke, na Otok je stizao napadač koji je nezaustavljivo bušio mreže za Olympiacos i reprezentaciju, kupio ga je posljednje plasirani klub Premier lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

26-godišnji Konstatinos Mitroglou zapalio je nogometnu Europu prošle jeseni. Imao je 23 pogotka na kontu nakon samo nekoliko mjeseci u ozbiljnijoj ligi i ozbiljnijem europskom natjecanju od onog u kojem je golove zabijao Andrej Kramarić. Mitroglou je predvodio strijelce grčkog prvenstva i briljirao je u Ligi prvaka. Arsenal i Liverpool su se spominjali kao najozbiljniji kupci, no na kraju se za najveći transfer u svojoj povijesti odlučio Fulham.

Momčad s Craven Cottagea preuzeo je Felix Magaht i od uprave je za poklon dobio 14 milijuna eura vrijedno pojačanje. Fulhamu je gorilo pod petama kao danas Leicesteru i nisu se birala sredstva da se ostane u Premiershipu.

Nažalost, Mitoglou se prvo teško priviknuo na engleski ritam iako je konstantno sezonama trpao u Grčkoj, a praktički je sam odveo Grčku na Mundijal. Zbog Magatha ili nečeg drugog, ostao je prvo na klupi, a potom je imao problema i s lakšim ozljedama. Skupio je do kraja prvenstva samo tri nastupa bez pogotk, a Fulham je ispao iz Premiershipa. Iako je potpisao ugovor na četiri i pol godine s velikom plaćom, otišao je već ovoga ljeta na posudbu u matični Olympiacos. I pogađate – pogađa kao i prije Engleske. 12 pogodaka u 19 nastupa.

Poveznica između Mitrogloua i Kramarića je puno iz svega navedenog. Kramarić je zabio 30 golova ove jeseni. Briljirao u HNL-u, Europskoj ligi, nametnuo se u reprezentaciji. Spominjali su se kao i u Mitroglouovom slučaju mnogi klubovi, čak i oni najveći, no završio je na kraju, u najvećem transferu Leicestera u povijesti u trenutačno posljednje plasiranom klubu engleske lige.

Pritisak i očekivanja od Kramarića biti će kao i od Mitrogloua. Rezultat se traži ne sad, ne sutra već ''jučer''. A doći iz HNL-a u Premiership i pri tom se nametnuti u momčadi koja ima dvije, tri šanse po utakmici je težak posao koliko god Kramarić talentiran bio.

Čeka se radna dozvola, no engleski mediji najavljuju kako bi mogao debitirati već sutra protiv Stokea. Arsene Wenger često zna istaknuti kako novog igrača, pogotovo iz slabije lige, ni ne gleda previše prvih šest mjeseci. Što u njima napravi je bonus, jer po njemu toliko treba za privikavanje. Kramarić i Leicester vremena za privikavanje nemaju. Poučak Mitroglou je veliko upozorenje. Krami, naravno, želimo da zaludi Englesku kako je to Nikica Jelavić napravio kada je došao u Everton.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider