Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo otišao na pripreme

FOTO Sammir otkrio zašto se vratio iz Kine: "Nisam došao zbog novca"

Sammir je u petak navečer potpisao ugovor s Dinamom, a u subotu ujutro s ostatkom momčadi odletio je na pripreme u Tursku.

Jorge Sammir Cruz Campos u petak navečer službeno je predstavljen kao novi igrač Dinama! Potpisao je ugovor na tri godine, a već u subotu odletio je ostatkom momčadi na pripreme u Tursku. U Zračnoj luci viđen je i bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji je trenutačno u ulozi savjetnika kluba.

Sammir je odmah po dolasku u Zagreb potpisao ugovor u VIP salonu Zračne luke Zagreb u u društvu direktora Dinama Tomislava Svetine. U Zračoj luci dočekalo ga je desetak navijača Dinama.

„'Operacija' nije trajala cijeli današnji dan, već jako dugo. Naš interes je postojao, to nije tajna. Ipak, ključnu stvar napravio je upravo Sammir, bio je zamašnjak, iskazao volju i želju za povratak u Dinamo. Ne treba previše naglašavati tko je Sammir, jedan od najtrofejnijih Dinamovih igrača i igrač koji je u najboljim nogometnim godinama. Sammir će donijeti novu dimenziju momčadi“, istaknuo je Svetina prije svečanog potpisivanja ugovora, a prenosi službena web stranica Dinama.

Sammir je uzeo broj 20, isti koji je prije njega nosio i Marko Pjaca, igrač koji je obilježio prošlu sezonu. Nakon potpisivanja ugovora, Sammir se kratko obratio brojnoj javnosti.

„Hvala svima, sretan sam što sam došao u svoj grad, u svom klubu. Nadam se da ćemo uspjeti osvojiti prvenstvo“, bile su prve riječi Sammira.

Reakcije navijača pozitivne su njegovim povratkom u plavi dres, na to pitanje je odgovorio:
„Primijetio sam da me ljudi vole. To mi je drago, to je dokaz da sam ostavio nešto iza sebe. I, da nastavim u budućnosti.

Koji je bio glavni razlog povratka iz NR Kine?

"Život je u Kini drugačiji, način života potpuno je različit od ovog europskog. Nisam došao zbog novca, došao sam u Zagreb pomoći Dinamu. Zadnjih 20-ak dana sam razmišljao o povratku, osjetio sam da je to pravi trenutak za dolazak.“

Novinari su upitali o fizičkoj spremi:
„Trenirao sam u Brazilu, te smatram da ću za tri tjedna do mjesec dana biti u potpunosti spreman“, rekao je Sammir te se za kraj osvrnuo o najdražem od dosad 15 osvojenih trofeja s Dinamom.

„Najdraži? Svi su mi dragi, ali najdraži će mi biti ovaj na kraju sezone.“

Podsjetimo, Sammir je sedam godina proveo u Dinamu, od siječnja 2007. do siječnja 2014. godine i u tom je razdoblju odigrao 280 natjecateljskih utakmica i postigao ukupno 65 pogodaka. Pritom je srušio mnoge klupske rekorde, od najviše odigranih europskih utakmica u povijesti kluba (76) do 15 osvojenih trofeja u bogatoj klupskoj povijesti.

Također je u tom razdoblju s klubom izborio plasman u skupine Lige prvaka nakon dugih 12 godina čekanja, pet puta igrao u skupinama Europa Lige, obnašao ulogu kapetana i u dva navrata bio izabran po izboru kapetana klubova Prve HNL za najboljeg igrača Prve HNL (2010. i 2012.). Od ukupno sedam nastupa za reprezentaciju Hrvatske, četiri puta zaigrao je za reprezentaciju kao igrač iz Dinama.

U studenom 2013. godine pukla je ljubav Sammira i Dinama, a razlog navodno nije bilo odbijanje produljenja ugovora s momčadi koji mu je isticao u ljeto iste godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider