Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ajax okrenuo

Srna i Eduardo bez Europe: Šahtar šokiran u Bernu, Subašić i Monaco prošli

Nekoliko iznenađenja vidjeli smo u uzvratnim utakmicama 3. pretkola Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Monaca izborili su plasman u 4. pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu 3. pretkola pobijedili Fenerbahče 3-1, a za iznenađenje večeri pobrinuli su se izraelski Hapoel Beer Sheve izbacivši Olympiakos, te švicarski Young Boys Bern koji je eliminirao Šahtar Darija Srne i Eduarda.

Monaco je u Istanbulu izgubio 1-2, ali je na svom travnjaku pobjedom 3-1 izborio nastavak natjecanja. Golove za momčad iz Kneževine zabili su Valere Germain (3, 65) i Radamel Falcao (18-11m), dok je pogodak za goste zabio Emenike (53). Vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić branio je za momčad iz Kneževine.

Za iznenađenje večeri pobrinuo se Hapoel izbacivši grčkog prvaka Olympiakos. Nakon što su u Pireju odigrali 0-0, Izraelci su na svom travnjaku pobijedili 1-0, a pogodak odluke zabio je Shir Tzedek u 79. minuti. Hapoel je svojom pobjedom pomogao zagrebačkom Dinamu da se približi poziciji nositelja u završnoj play-off rundi. 'Modrima' je trebalo još jedno iznenađenje, no ono se nije dogodilo pa je hrvatski prvak ostao bez statusa nositelja.

Još jedan šok večeri priredio je Young Boys Bern koji je izbacio Šahtar boljim izvođenjem jedanaesteraca. Švicarci su nadoknadili 0:2 zaostatak iz prve utakmice, pa su zabili četiri jedanaesterca od pet, dok je ukrajinski sastav dva puta bio neprecizan.

Kod domaćin promašio je Hadergjonaj, dok su kod Šahtara bili neprecizni Rakitski i Fred. Darijo Srna odigrao je svih 120 minuta za Šahtar i sigurno je realizirao jedanaesterac. Eduardo da Silva je igrao do 62. minute.

Celtic je protiv Astane slavio 2-1 nakon što je prva utakmica završila 1-1. Pobjednički pogodak škotski velikan je zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca kojeg je realizirao Dembele.

Identičnim rezultatom Ajax je slavio u Solunu protiv PAOK-a nakon što je dvoboju u Amsterdamu završio 1-1. Nizozemci su došli do pobjede također u samoj završnici golom Klaasena u 88. minuti. Isti je igrač zabio i prvi gol za Ajax u 45. minuti iz kaznenog udaraca, dok je vodeći gol na utakmici zabio Athanasiadis u 4. minuti.

Dalje su prošli i Salzburg, te varšavska Legija. Salzburg je na svom travnjaku pobijedio albanski Partizani 2-0 nakon što je u prvom susretu pobijedio 1-0. Legija je u Varšavi odigrala 0-0 protiv Trenčina i tako obranila 1-0 pobjedu iz prve utakmice.

Rezultati susreta 3. pretkola nogomtne Lige prvaka:

 

 

FC KOPENHAGEN (DAN) - Astra Giurgiu (Rum) 3-0 (prva utakmica 1-1)

STEAUA (RUM) - Sparta Prag (Češ) 2-0 (1-1)

HAPOEL BE'ER SCHEVA (IZR) - Olympiakos (Grč) 1-0 (0-0)

SALZBURG (Aut) - Partizan Tirana (Alb) 2-0 (1-0)

PAOK (Grč) - AJAX (NIZ) 1-2 (1-1)

LEGIA VARŠAVA (POLJ) - Trenčin (Slk) 0-0 (1-0)

CELTIC (ŠKO) - Astana (Kaz) 2-1 (1-1)

Anderlecht (Bel)- ROSTOV (RUS) 0-2 (2-2)

MONACO (Fra) - Fenerbahče (Tur) 3-1 (1-2)

YOUNG BOYS BERN (ŠVI) - Šahtar Donjeck (Ukr) 2:0 (0:2), 4:3 nakon penala

Igrano u utorak:

Karabah (Aze) - VIKTORIJA PLZEN (ČEŠ) 1-1 (prva utakmica 0-0)

APOEL (CIP) - Rosenborg (Nor) 3-0 (1-2)

Dinamo Tbilisi (Gru) - DINAMO ZAGREB (HRV) 0:1 (0-2)

Crvena zvezda (Srb) - LUDOGOREC (BUG) 2-4 prod. 2-2 (2-2)

DUNDALK (IRS) - Bate Borisov (Blr) 3-0 (0-1)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider