Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka ih težak posao

Safet Sušić ostaje izbornik BiH: Najavio pomlađivanje Zmajeva

Safet Sušić ostat će izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučili su u srijedu članovi Izvršnog odbora Nogomentnog saveza BiH (NS BiH).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluka je donesena nakon višesatne rasprave na sjednici ovog tijela i na temelju izvješća o nastupu reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu kojega je podnio Sušić. Izvješće je jednoglasno prihvaćeno, te je donesena odluka da se Sušiću ponudi novi dvogodišnji ugovor.

"Odlučili smo nastaviti našu suradnju. Ja sam rekao da će biti teško jednog dana otići iz ove reprezentacije, a taj trenutak još nije došao. To će sačekati barem još dok prođu predstojeće kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016", kazao je novinarima Safet Sušić nakon sastanka s čelništvom NS BiH.

Sušić je dodao kako će kvalifikacije za EP ipak biti veoma zahtjevan posao: "Neće biti nimalo lako. Nakon Cipra imamo tri veoma teške utakmice protiv Walesa, Belgije i Izraela", podsjetio je Sušić najavivši istodobno pomlađivanje reprezentacije, te kako će u njoj biti mjesta "samo za momke koji se ponašaju kako treba".

Sušić kaže kako je iznimno zadovoljan i sretan što će nastaviti raditi s ljudima u NS BiH koji su mu dali čvrstu potporu dodavši i kako očekuje da će igrači s kojima bude radio izboriti plasman na predstojeće EP i da će tamo ostvariti bolji rezultat od onoga u Brazilu.

Predsjednik NS BiH Elvedin Begić novinarima je rekao kako je iznimo zadovoljan odlukom o nastavku suradnje sa Sušićem: "Izražavam zadovoljstvo Saveza što nastavljamo suradnju sa starim-novim izbornikom i uvjeran sam da ćemo sa Safetom Sušićem kao starim-novim selektorom nastaviti kontinuitet uspjeha kojega smo imali plasmanom na Svjetsko prvenstvo i u novim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo", kazao je Begić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider