Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tvrdi france football

Velika zvijezda bježi u Real: Jedna Kloppova izjava označila je početak kraja?

Senegalski reprezentativac proteklih je nekoliko godina jedna od glavnih karika moćnog stroja s Anfielda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mohamed Salah, Roberto Firmino i Sadio Mane čine ubojiti napadački tercet za koji malo koja obrana ima svoje rješenje.

Egipćanin, Brazilac i Senegalac se izvrsno slažu i prava su noćna mora za suparnike, ali pitanje je koliko dugo će još igrati zajedno.

Naime, France Football piše kako bi Mane u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku mogao zatražiti da ga Liverpool proda u Real Madrid.

Zidane ga htio dovesti još prije dvije godine

Između senegalskog krilnog napadača i trenera Kraljevskog kluba Zinedinea Zidanea postoji veliko uzajamno poštovanje, legendarni Zizou ga je htio dovesti na Santiago Bernabeuu još u svom prvotnom mandatu na klupi Kraljevskog kluba. Tada nije uspio, ali sada bi mogao.

Iza Manea je fantastična godina u kojoj je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka i usput je proglašen za najboljeg afričkog nogometaša. Na Anfieldu ga navijači obožavaju, dobro je plaćen i čini se da ima sve, međutim jedan detalj gura ga, pišu Francuzi, prema izlaznim vratima gdje čeka Real.

Klopp ga razočarao uoči izbora za Zlatnu loptu

Radi se o glasovanju za Zlatnu loptu gdje je Mane u konačnici završio četvrti u poretku, iza Lionela Messija, Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda.

Uoči samog izbora Mane se nadao da će on biti dobitnik i time ponoviti uspjeh Georgea Weaha iz 1995. koji je (p)ostao jedini Afrikanac koji je uzeo ovu prestižnu nagradu. No onda ga je silno razočarao Jürgen Klopp, koji je javno rekao da Zlatnu loptu treba dobiti Van Dijk.

Manea je to pogodilo do te mjere da je to označilo prekretnicu i zahlađenje u odnosu s Kloppom. Njihov odnos tada se zauvijek promijenio te je Mane sada glavni kandidat za transfer kada govorimo o Liverpoolovu napadačkom trojcu.

Naravno, poklopiti se trebaju i neke druge stvari. Senegalac je prema Transfermarktu procijenjen na 120 milijuna eura, a neki engleski i francuski mediji pišu kako Liverpool traži 150 milijuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider