Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pomalo razočaran

Kraj neponovljive ere: Nakon 29 godina odlazi iz Manchester Uniteda

Slijedom sporazumnog raskida ugovora koji ga je još jednu sezonu vezivao za Manchester United, 42-godišnji Velšanin Ryan Giggs koji je bio pomoćnik bivšeg trenera Louisa van Gaala, nakon 29 godina provedenih u klubu napustit će Old Trafford, objavio je britanski BBC.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest još nije službeno potvrđena od kluba, ali se očekuje da će Manchester United uskoro objaviti priopćenje u kojem će potvrditi rastanak sa svojim bivšim igračem koji je klupski rekorder s 963 nastupa u dresu Crvenih vragova.

Rastanak Giggsa i Manchester Uniteda nije neočekivan. Naime, Giggs je bio razočaran postupcima vodstva kluba na više razina u posljednjih mjesec i pol dana. Prvo ga je razočarao način na koji je klub otpustio Louisa van Gaala nakon osvajanja FA kupa, a dodatno razočaranje uzrokovala je činjenica što nitko od klupskih čelnika u njemu nije vidio mogućeg Nizozemčeva nasljednika na mjestu menadžera. Na tu je poziciju doveden Portugalac Jose Mourinho koji će za svog prvog pomoćnika dovesti dugogodišnjeg suradnika i prijatelja Ruija Fariju.

Kako se Giggs s klubom nije uspio dogovoriti oko neke druge uloge, odlučio je svoju trenersku karijeru nastaviti negdje drugdje. Kako je bio pomoćnikom Davidu Moyesu i Louisu van Gaalu, očekivao je da će mu biti ponuđena klupa kluba u kojem je odigrao cijelu karijeru i u njemu postao najtrofejniji britanski nogometaš svih vremena s 13 naslova engleskog prvaka, dva trijumfa u Ligi prvaka te po četiri puta osvojivši FA kup i engleski Liga kup.

Nema sumnje da će Giggs imati ponuda, kao što je to bio slučaj i prošle sezone kad su ga mediji povezivali s mogućim preuzimanjem menadžerske uloge u Swanseaju, a mnogo je onih koji misle da će mu odlazak iz Uniteda koristiti u nastavku trenerske karijere.

Izbornik Walesa Chris Coleman vjeruje da će Giggsu koristiti izlazak iz Unitedove "sigurnosne zone" te da će nesumnjivo negdje drugdje pokazati kako ima sve ono što je potrebno za uspjeh u trenerskom poslu. Sličnog je mišljenja i Giggsov bivši suigrač Peter Schmeichel koji vjeruje da će vođenje nekog drugog kluba biti "dobro za njegov trenerski razvoj".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider