Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ružne scene

Pogledajte bahatog Messija: Da je ovo napravio Ronaldo, svi bi ga razapeli

Lionel Messi ponio se prilično ružno i nesportski prema pomoćnom sucu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentina je u Buenos Airesu izvojevala tešku pobjedu nad Čileom (1:0) u posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.

Barca skuplja milijune za dva mega pojačanja: Evo tko je na listi za odstrel

Čile je bio barem ravnopravan suparnik, ali "Gauči" su slavili i s tri nova boda probili se na treće mjesto na ljestvici, koje vodi izravno na Mundijal u Rusiju. Jedini gol na utakmici postigao je Lionel Messi iz jedanaesterca, koji je izborio Angel Di Maria u ranoj fazi utakmice. Čileanci su imali puno prigovora na odluku suca, ali odluka nije promijenjena; Messi je zabio gol koji se na kraju pokazao odlučujućim.

Ružna scena

Nakon lošeg ulaska u kvalifikacije, Argentina je izborila važnu pobjedu i probila se u zonu koja vodi izravno u Rusiju. Bila je to i svojevrsna osveta Čileancima za poraze u dvama posljednjim finalima Copa Americe, koji su jako zapekli Argentince. Stoga je na kraju utakmice uslijedilo je veliko slavlje na Monumentalu.

Dok su se pojedini argentinski igrači zahvaljivali navijačima na frenetičnoj podršci i rukovali se sa suparnicima, Messi se pozdravljao sa sucima. Pružio je ruku glavnom sucu i jednom pomoćniku, dok se prema drugom ponio prilično ružno i nesportski, čime je još jednom pokazao tamnu stranu svojeg karaktera.

Messi mu, naime, nije pružio ruku, nego mu je samo kimnuo glavom, promrsio nešto sebi u bradu, možemo samo zamisliti što, i prijekorno ga pogledao kao da mu je želio poručiti: ne zaslužuješ da se sa mnom rukuješ.

Messi ponizio suca

Sudac je poniženo slegnuo ramenima, vidjelo se da mu nije svejedno, kao ni njegovim kolegama. Prilično neugodna situacija. Messi se očito naljutio na suca jer je smatrao da je griješio kod signaliziranja zaleđa. Kamere su uhvatile Messija kako tijekom utakmice kočijaški psuje u lice pomoćnom sucu.

Međutim, što bi onda trebali reći čileanski nogometaši glavnom sucu koji je dosudio jedanaesterac za koji smatraju da nije bio?

Da je ovakvu nesportsku gestu napravio Cristiano Ronaldo, kojeg prilično zasluženo prati glas arogantne i bahate zvijezde, ne sumnjamo da bi svjetski mediji gorjeli. Messi je izgradio imidž pozitivca i puno toga mu se progledava kroz prste, iako ni on nije baš takva „dobrica“ kako se na prvi pogled možda mnogima čini. I kod njega je, kako vidimo, dosta često „sajam taština“.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider