Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne vesele se, ali...

Ruski huligani u pripremama za SP: Najavljuju festival nasilja!

Hrvatska reprezentacija će za mjesec dana nastaviti kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok su misli igrača i navijača diljem svijeta usmjerene ka prolazu kvalifikacija, ruski huligani spremaju se za svoju vrstu utakmica i prijete kako će Svjetsko prvenstvo biti festival nasilja.

Još su svježe slike velikih nereda koje su ruski huligani izazivali na ulicama francuskih gradova za vrijeme trajanja prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Dobro organizirani i željni šakačkih obračuna, ruski huligani posljednjih godina siju strah po Europi.

Rusija je sljedeće godine domaćin Svjetskog prvenstva, a jedno od glavnih pitanja bit će sigurnost.

"Ne veselimo se Svjetskom prvenstvu jer sam siguran da će zatvoriti sve glavne vođe. Sve one koji su sposobni organizirati tučnjave", rekao je ruski huligan Denis.

FIFA se uzda u Putina

Da Vladimir Putin neće dozvoliti nerede u svom dvorištu uvjeren je i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

"Ne brine me moguće nasilje na prvenstvu u Rusiji. Imam puno povjerenje u u ruske vlasti i znam da se oni vrlo ozbiljno bave tim problemom. U kontaktu su i s FIFA-om i UEFA-om, a također i s francuskim organizatorima Eura kako bi naučili iz njihovih iskustava", uvjeren je Infantino.

Povjerenik za sigurnost u HNS-u, Miroslav Marković, kaže kako još nije bilo govora o sigurnosti s organizatorima jer i dalje traju kvalifikacije, no uvjeren je kako će Rusi vrlo dobro organizirati Svjetsko prvenstvo. Sigurnosne službe prate sve što se događa i dobro su upoznati sa aktivnostima ruskih huligana.

"Premjestili su nekakve tučnjave sa stadiona izvan gradova, na neka dogovorena, izolirana mjesta", napomenuo je Marković za Dnevnik Nove TV.

Hrvatska policija spriječila veliku tučnjavu naših i ruskih huligana

Iako je takve tučnjave teško prevenirati, ipak nije nemoguće.

"Kad je Hrvatska igrala s Rusima u Zagrebu, bilo je 200-tinjak ruskih navijača koji su došli s namjerom sukoba i koji su pokušali doći do Bundeka koji tada još nije uređen i gdje je bila dogovorena tučnjava s našim navijačima. Ali, na vrijeme je policija imala tu informaciju i presreli smo ih te priveli velik dio ruskih huligana", podsjeća Marković.

Ipak, teško je vjerovati kako se ruski huligani neće poželjeti iskazati na vlastitom teritoriju. Čak idu toliko daleko da dijele savjete o tome kako izbjeći da vas pretuku.

"Kako da ne budete pretučeni? To je dobro pitanje. Nisam siguran, možda to možete izbjeći ako ste okruženi s obitelji - ženama i djecom. Ali ako šećete sami s prijateljem koji je muškarac, računajte na to da će vas netko istući", kazao je ruski huligan.

No, prije razmišljanja o navijanju u Rusiji, treba proći kvalifikacije. Prva je na redu utakmica s Ukrajinom koja se igra 24. ožujka na Maksimiru i za koju je HNS objavio cijene i način prodaje ulaznica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider