Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što je u pozadini?

Čudan transfer u HNL-u: Drugoligaš plaća Hajduku više od dva milijuna kuna

Ovog ponedjeljka započele su pripreme nogometaša Hajduka za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na prozivci kojom su ovog ponedjeljka službeno započele pripreme nogometaša Hajduka za novu sezonu nije bilo Franka Kovačevića.

Mladi napadač, koji će u kolovozu navršiti 20 godina, odlazi u – Rudeš.

Klub koji je ove sezone ispao iz HNL-a i koji će sljedeće sezone biti drugoligaš aktivirao je odštetnu klauzulu koju je Kovačević imao.

Ove zime Hajduk je poslao talentiranog napadača na posudbu u Rudeš s ciljem da on što više igra i tako se eventualno nametne treneru Siniši Oreščaninu za novu sezonu. Međutim, u taj ugovor o posudbi uvrštena je i klauzula u iznosu od 300.000 eura koju je Rudeš sad odlučio aktivirati.

To je prilično neobična vijest ako uzmemo u obzir da će Rudeš iduće sezone igrati u drugoligaškoj konkurenciji.

Ne događa se baš često da klub koji napusti prvoligaško društvo plaća odštetu nekom prvoligašu, a pogotovo ne u iznosu višem od dva milijuna kuna.

Stoga ostaje upitno što zapravo stoji u pozadini ovog transfera, odnosno koliko ima istine u pričama kako je zapravo neki drugi klub htio dovesti Kovačevića pa su se, umjesto pregovaranja s Hajdukom, odlučili na varijantu dogovora s Rudešom: da Rudeš otkupi njegov ugovor od Splićana i onda njima preproda Kovačevića.

Što god bilo, saznat ćemo u tjednima koji slijede...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider