Automoto
SPORTOVI
Automoto
sve po starom

Rosberg pobijedio u Austriji ispred Hamiltona

Nico Rosberg je pobijedio na Velikoj nagradi Austrije, osmoj ovosezonskoj utrci. Drugi je bio njegov momčadski kolega Lewis Hamilton, a treći Felipe Massa u Williamsu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lewis Hamilton nije uspio kapitalizirati najbolju startnu poziciju, a vodstvo utrke je u prvom zavoju sigurno preuzeo Nico Rosberg koji se odmah počeo odvajati i graditi prednost ispred Hamiltona.

Hamilton ga do kraja utrke nije uspijevao izravno ugroziti, a pomogla mu nije ni kazna od 5 sekundi zbog presijecanja crte prilikom izlaska iz boksa u 34. krugu.

''Nico je napravio fantastičan posao. Imao sam jako loš start i nakon toga sam pritiskao najviše što sam mogao'', izjavio je Hamilton nakon utrke.

Sebastian Vettel je svoje treće startno mjesto izgubio u 36. krugu zbog problema u boksu, a Ferrarijev kiks iskoristio je Felipe Massa koji se u zadnjim krugovima uspio othrvati marginalno bržem Vettelu.
Utrku su u krugu osvajača bodova završili još Bottas (5.), Hulkenberg (6.), Maldonado (7.), Verstappen (8.), Perez (9.) i Ricciardo (10.).

Velika nagrada Austrije nije bila posebno uzbudljiva, čemu su doprinijela i tek rijetka zaustavljanja u boksu. Vodeći su utrku odvozili sa samo jednim zaustavljanjem u kojem su se sa super mekanih prebacili na mekane gume.

Na stazi je bilo tek nekoliko umjereno atraktivnih borbi iz sredine poretka, a najspektakularniji trenutak utrke bio je sudar između Kimija Raikkonena i Fernanda Alonsa.

Točne okolnosti pod kojima su se dvojica svjetskih prvaka sudarila još nisu poznate, no obojica su iz bolida, na svu sreću, izašla bez povreda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider