Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nenormalna ponuda

Rooney napušta United i odlazi kod bivšeg igrača Hajduka?

U jeku naslabije sezone otkako igra za Crvene vragove, sve su veće glasine o Rooneyjevom odlasku s Old Trafforda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kinezi sve više ulažu u nogomet i ne štede nimalo kako bi u svoje klubove doveli prekaljene aseve. Trenutno u prvenstvu Kine od poznatijih internacionalaca igraju, primjerice, Robinho i Paulinho (Guangzhou Evergrande), Zvjezdan Misimović i Sejad Salihović (Guizhou Renhe), Demba Ba (Shanghai Greenland Shenhua), a tamo je i bivši hrvatski reprezentativac Sammir (Jiangsu Guoxin Sainty).

Legenda izabrala: Pogledajte zastrašujuće dobar Manchester United

Uskoro bi im se mogao pridružiti i - Wayne Rooney. Njega u Shanghai SIPG želi dovesti Sven-Göran Eriksson, koji je za engleski The Sun izjavio kako bi Rooney odveo ligu na novi nivo.

Pretjerivanje kao poziv da im se pridruži

"Nogomet je ovdje sve popularniji i klubovi imaju velike ambicije. Mi već imamo slavne igrače u kineskom prvenstvu, ali naravno da bi Rooney dao novu dimenziju", izjavio je švedski trener, a onda i pretjerao s komplimentima:

"On je vrh, vrh, vrh, u istoj kategoriji s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom."

Rooney u istu rečenicu s Messijem i Ronaldom može stati puno prije prema kriteriju zarade. Trenutno u Manchester Unitedu ima 300.000 funti tjedno (više od 400.000 eura), ali to ne bi bio problem za Shanghai SIPG koji novca ima u izobilju.

Ove sezone Rooney je u svim natjecanjima u 18 nastupa postigao sedam golova, ima i jednu asistenciju, ali tri od tih sedam pogodaka postigao je još u kolovozu, u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv belgijskog Club Bruggea. U Premierligi je 'kriminalno' loš, svega dva gola u 11 utakmica su puno premalo.

Kouassi i Rooney suigrači? Prije godinu dana činilo se nemoguće

Unatoč tome, Eriksson bi ga rado doveo. Ne samo što bi marketinški efekt čitavog posla bio sjajan, nego je vrlo vjerojatno da bi Rooney protiv puno inferiornijih braniča u odnosu na one premierligaške zabijao kao od šale.

Inače, ako se dogodi da Rooney prijeđe u Shanghai SIPG, društvo u napadu pravio bi mu Asamoah Gyan, a loptama s krila hranio bi ih Jean Evrard Kouassi, bivši igrač Hajduka koji u veljači ove godine za odštetu od dva milijuna eura otišao u Kinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider