Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilo je svega

Otkrivena šokantna tajna o Ronaldovu kontaktu s Barcom i vrijeđanju Messija

Ronaldov bivši prijatelj progovorio je o njegovu odnosu s Lionelom Messiju te tajnim pregovorima oko prelaska u Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Možete li zamisliti Cristiana Ronalda u dresu Barcelone? Oni što se sada čini nezamislivim, zamalo se dogodilo, ako je za vjerovati španjolskom novinaru Guillemu Balagueu, autoru najnovije biografije o slavnom portugalskom nogometašu.

Bilić u problemima, "crna lista" u Madridu: Evo koga Real želi dovesti, a koga sve prodati

Balague je za španjolske medije izjavio da zna kako je Ronaldo bio na korak od Barcelone dok je još igrao za Manchester United.

Alex Ferguson svim ga je silama pokušao usmjeriti prema Camp Nou, priča je išla u tom smjeru, ali znamo što se na kraju dogodilo“, otkrio je Balague, koji je s Ronaldom dugo bio vrlo blizak i zna o njemu puno intimnih informacija koje do sada nisu dospjele do javnosti.

Kako je Ronaldo "častio" Messija

„Iako je oko njega stalno puno ljudi, Ronaldo je u biti vrlo usamljen. Iako nismo više dobri, žalostan sam zbog toga, čak ga i na neki način žalim, jer nije lako tako živjeti. Usamljenost na privatnom planu kompenzira potpunom predanošću poslu. Glavna preokupacija mu je da izgradi poslovno carstvo, kojim će se u punom angažmanu baviti jednom kada završi igračku karijeru.“

Balague je objasnio kako je puklo njihovo prijateljstvo.

„Cristiano mi je rekao da želi da zajedno napišemo biografiju, no između nas je puklo kada sam otkrio da je Messija zvao ‘motherfuckerom‘.“

Ronaldo je tada novinara proglasio izdajicom i od tada više nisu u dobrim odnosima. Balague objašnjava kako se odnos između Ronalda i Messija mijenjao kako su godine prolazile.

„Ronaldo je u početku na Messija gledao kao na neprijatelja. Kako su sazrijevali tako se njihov odnos mijenjao. Postalo su roditelji, stariji, mudriji, ljudi se jednostavno s godinama mijenjaju i drugačije razmišljaju. Sada se međusobno poštuju, Ronaldo je u nekim situacijama čak znao biti prevoditelj Messiju. Nismo više dobri, ali i dalje cijenim Ronalda“, zaključio je Balague u razgovoru za španjolske medije.

Barcelona pratila Ronalda

Barcelona je bila u igri i prije no što je Ronaldo došao u Manchester United. Portugalac je to otkrio u razgovoru za portugalski O'Jogo.

„Dok sam igrao za Sporting, pratili su me Arsenal, Valencia i Barcelona. Oni su bili najzainteresiraniji, ali nakon jedne prijateljske utakmice uskočio je Manchester United. Nisam mogao vjerovati kada me je Alex Ferguson pozvao i ponudio mi prelazak na Old Trafford. Bilo je to za mene veliko iznenađenje, jer Manchester United nije bio u kombinacijama.“

Ronaldo je otkrio i tajnu svojeg uspjeha, što korespondira s Balagueovim navodima.

„Talent nije dovoljan. Oduvijek sam bio sto posto predan nogometu i stalno pokušavao napredovati. Ako nemate veliku volju i želju, teško je uspjeti. To je zapravo krucijalno“, zaključio je Ronaldo.

Tko zna što bi bilo i kako bi se povijest pisala da je Ronaldo završio u Barceloni. Nikad nećemo saznati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider