Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbuna u Madridu

Ronaldo povrijeđen i ljutit na suigrače: Dva uvjeta za ostanak i 'svemirska' ponuda

Cristiano Ronaldo opet je nesretan u Madridu. Tim povodom najveća zvijezda Reala zatražila je hitan sastanak s predsjednikom Reala Florentinom Perezom, pišu španjolski mediji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronaldo je Perezu navodno već izrazio zabrinutost za svoju budućnost u Realu, a ovaj mu je obećao skori sastanak u četiri oka. Portugalac nikako ne može prijeći preko reakcije kluba i suigrača nakon već opjevanog rođendanskog partija poslije poraza u gradskom derbiju od Atletica. Mišljenja je da ga klub nije dovoljno zaštitio od gnjeva navijača i javnosti te da nije imao dostatnu podršku suigrača.

Preokret u Madridu: Bale ipak zatražio odlazak, nude mu 'nasljedstvo'

Mnogi su mišljenja da je Real upravo od te utakmice krenuo nezaustavljivo niz padinu neuspjeha, što je rezultiralo potpunim krahom i završetkom sezone bez ijednog važnijeg osvojenog trofeja.
Ronaldo ponovno traži da klub stane iza njega i pruži mu veću zaštitu, slično kao i prije nešto manje od dvije godine kada se dogodila prva kriza i čuvena izjava „nesretan sam u Madridu“. Ta je izjava izazvala uzbunu na Santiago Bernabeuu. Ronaldo i Real bili su usred pregovora oko produženja ugovora. Nakon poduže igre živaca, Perez je obećao Ronaldu da će učiniti sve da bude zadovoljan.

Ronaldo traži veću potporu kluba

Kako bi pokazao koliko mu Ronaldo znači pokrenuo je neviđenu marketinšku kampanju uoči izbora za Zlatnu loptu. Real je pokrenuo sve svoje poluge moći, Uefa je iznenada pomakla rok za glasovanje, prvi put u povijesti, pa je Ronaldo dobio mogućnost da se iz „drugog reda“ probije na "pole position" ispred dotadašnjeg favorita Francka Riberyja i na kraju je osvojio najznačajniji individualni trofej. Nakon toga Ronaldo je pristao staviti potpis na novi ugovor. Ronaldo očito smatra da je potpora „kraljevskog kluba“ u međuvremenu okopnila i ponovno traži sličan tretman.

No, to nije jedini problem, smeta mu i nedovoljna potpora suigrača na travnjaku. Ronaldo je mišljenja kako se ne može očekivati da uvijek on rješava utakmice te da ostali moraju dati veći doprinos. Stava je da nije realno očekivati da on sam donosi titule, bez obzira na sjajnu statistiku i svu silu golova koje je postigao. Drugim riječima rečeno, Ronaldo traži partnere, a ne puke promatrače. Portugalac će od Pereza zatražiti da učini nešto po tom pitanju.

Pobjednički plan za sljedeću sezonu

Logično je zaključiti da Ronaldo prije svega nije zadovoljan s doprinosom Garetha Balea koji figurira kao druga najveća zvijezda kluba. Ronaldo je s Baleom ove sezone imao nekoliko verbalnih okršaja, sukobljavali su se na treninzima, ali i na otvorenoj sceni. Kamere su zabilježile kako se Ronaldo izderao na Balea kao na „šmrkavca“, a već je u povijest ušao i detalj kada je Velšanina gurao s leđa ne bi li došao do lopte i zabio pogodak.

Bale je u međuvremenu došao na udar navijača, a da se ne osjeća dobro u Realu, govore i glasine da je zatražio odlazak s Bernabeua. Španjolski mediji kalkuliraju kako će Ronaldo predsjedniku Reala jasno dati do znanja da želi pobjednički plan za sljedeću sezonu. U suprotnom moglo bi se svašta dogoditi. Portugalac navodno u džepu drži astronomsku ponudu PSG-a i bez pardona će je tutnuti Perezu pod nos. Tek treba vidjeti kakva će biti Perezova reakcija, ali očekuje se da će opet učiniti sve da zadovolji svoju najveću zvijezdu. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider