Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, ovdje će biti žestoko

Ronaldo je davno otišao, ali neke bitke između njega i Messija tek se zahuktavaju

Bez ikakve sumnje, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo dvojica su najboljih nogometaša u novijoj povijesti nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tko je bolji - Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo - pitanje je oko kojeg već cijelo desetljeće traju rasprave, naročito iz perioda dok su zajedno igrali u Španjolskoj. Međutim, nije to puno splasnulo niti u proteklih godinu i pol, otkako je Ronaldo iz Real Madrida prešao u Juventus.

Ono što nije sporno jest da su njih dvojica najbolji nogometaši svijeta ne samo u tom razdoblju već i u novijoj povijesti nogometa. Gotovo nemoguće je pobrojati što su sve osvojili, kakve su sve rekorde porušili i koliko su individualnih priznanja dobili.

Postoji na desetke tih tzv. statističkih ljestvica na kojima su upravo Argentinac i Portugalac (ili Portugalac i Argentinac, ovisno kako na kojoj) na prvoj i drugoj poziciji, ispred svih.

Neke su više, neke manje važne, ali ona na kojoj se u subotu navečer Messi odvojio od Ronalda za jedan pogodak itekako ima težinu.

Utrka koja će još neko vrijeme potrajati

Riječ je o poretku najboljih strijelaca svih vremena u pet najjačih europskih liga (Italija, Španjolska, Engleske, Njemačka, Francuska). Realiziranim jedanaestercem protiv Real Sociedada Messi je došao do brojke od 438 golova i sada je on sam na vrhu. Ronaldo je na 437 pogodaka, ali večeras protiv Intera ima priliku za poboljšanje svog učinka.

Inače, Messijev prosjek je nešto bolji jer je to spomenute brojke došao u 474 nastupa dok je Ronaldu za njegovih 437 golova trebalo 540 utakmica.

Dodajmo i kako je s ovim golom iz penala Messi došao na treće mjesto u povijesti Primere kad su u pitanju zgodici s bijele točke. Tu vodstvo drži Ronaldo sa 61, a slijede Hugo Sanchez s 56 i Messi koji je 55 bio siguran realizator najstrože kazne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider