Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'očekivali smo više'

Nevjerojatni detalji o Ronaldinhovoj karijeri: Nije trenirao, a osvojio je sve

Ronaldinho je u svojoj karijeri osvojio pregršt klupskih i individualnih trofeja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi danas na spomen brazilskog nogometnog genijalca Ronaldinha imaju samo riječi hvale. Mnogi će reći da je bio jedan od najboljih igrača svih vremena, no s tom tvrdnjom teško će se složiti njegovi suigrači. Jedan od njih je Jerome Leroy, koji je bio njegov suigrač u PSG-u prije nego li je Brazilac otišao u Barcelonu.

"Postojali su neki igrači koji nisu voljeli trenirati, a jedan od njih bio je i Ronaldinho. Nije trenirao cijeli tjedan, a onda bi se pojavio u petak na dan prije utakmice", izjavio je Jeroy za francuske medije.

'Dinho' bi izlazio svaki dan i ostajao do dugo u noć po razno raznim klubovima.

"Takva karijera ne može trajati vječno, a to se najbolje vidjelo na njegovom primjeru. Imao je i sreće da ga je Barcelona uzela, a onda mu se posrećilo i da je otišao prije eksplozije Lionela Messija i prije dolaska Pepa Guardiole", kaže bivši igrač PSG-a.

Ronaldinho je u Barceloni igrao od 2003. do 2008. godine. U početku je bio donekle uzoran sportaš, no kako su se redali uspjesi njegovo ponašanje krenulo je nizbrdo. U posljednjoj sezoni počeo se ponašati kao i u PSG-u te su njegova prisustva na treninzima bila prava rijetkost. To je nagnalo čelnike kluba da ga se riješe i prodaju u Milan.

U talijanskom velikanu proveo je tri sezone te je osvojio jednu Serie A prije nego li se vratio u Brazil. Promijenio je još tri kluba prije nego što je 2015. godine odlučio prekinuti karijeru.

"Ronaldinho nije imao karijeru kakvu smo očekivali. S talentom koji je imao mogao je učiniti puno više. Ali kada ne treniraš ne možeš ni očekivati da ćeš biti najbolji i da ćeš dugo trajati", rekao je još jedan francuski velikan Christophe Dugarry.

Podsjetimo da je Ronaldinho osvojio 'Zlatnu loptu' 2005. godine te još pregršt individualnih nagrada. S Brazilom je osvojio naslov prvaka svijeta 2002. godine, a potom i trofej Copa Americe i Kupa konfederacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider