Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo Messi nema

Ronaldinho napravio urnebes i opet uništio Real: Spektakularan potez!

Barcelona je u razmaku od nekoliko dana dvaput nokautirala najvećeg rivala Real Madrid.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva momčad Barcelone u ligaškom El Clasicu srušila je Real s 3:2 na Santiago Bernabeuu golom Lionela Messija u posljednjim sekundama utakmice i tako produžila nadu za obranu naslova prvaka, a sinoć su slavile i legende Barcelone istim rezultatom na krilima Ronaldinha.

Barca gradi čudesnu ekipu: Tri atomska pojačanja i nova pozicija za Messija

Čarobni Brazilac upisao je tri asistencije i bio je najveća zvijezda revijalne utakmice koja se odigrala u Beirutu, na Camille Chamoun Sports City Stadiumu. Ronaldinho je zabavljao publiku u svojem prepoznatljivom stilu pa je na izlasku s travnjaka doživio ovacije koje su podsjetile na aplauz Bernabeua kada je 2005. predvodio Barcu u 3:0 pobjedi nad Realom.

Najspektakularniji potez odigrao je početkom utakmice kada je bez gledanja odigrao pas prema Ludovicu Guilyju, a ovaj je iz voleja spakirao loptu u mrežu za 1:0. Radi se o uigranoj akciji fantastičnog dvojca koju su tijekom zajedničkog igranja u Barceloni često izvodili, a najviše se pamti ona koju su potpisali protiv Milana u polufinalu Lige prvaka 2006.

Ronaldinho je nakon 2008. prvi put navukao dres Barcelone, a da mu popularnost još uvijek nije okopnila, najbolje govore scene koje su se dogodile nakon izlaska s terena. Vječno nasmiješenog Brazilca naprosto su „rastrgali“ libanonski obožavatelji pa je morala reagirati i policija.

Gdje god došao Ronaldinho još uvijek izaziva opću pomutnju. Za mnoge je i dalje ako ne najbolji, onda uz „pravog Ronalda“, kojeg je uvijek titulirao najboljim, najspektakularniji nogometaš posljednja dva desetljeća.

Legende Barcelone: Angoy, Zambrotta, Abidal, Nadal, Goico, Edmilson, Davids, Mendieta, Simao, Ronaldinho, Giuly. También jugaron: Guzmán, Coco, Popescu, Luis García. Déhu, Julio Salinas y Juan Carlos..

Legende Real Madrida: Contreras, Amavisca, Fernando Sanz, Pavón, Julio César, Fernando, Karembeu, De la Red, Savio, Morientes, Anelka. También jugaron: César, Tote, Javi Guerrero, Iván Pérez, Rivera, Velsaco y Julio Llorente.

Golovi: 1-0, Giuly (m. 8); 1-1, Fernando (m. 28); 2-1, Simao (m. 38); 3-1, Giuly (m. 61); 3-2, Javi Guerro (m. 79).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider