Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Savjetnikov prijatelj

Iz HNS-a u Dinamo: Novi "transfer" Mamićevog čovjeka od povjerenja

Ostaje direktor, ali ne tehnički nego sportski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se nogometaši Dinama u Turskoj pripremaju za nastavak sezone i lov na Rijeku, u klubu se slaže kadrovska križaljka koja će donijeti određene promjene.

Novi sportski direktor trebao bi postati Romeo Jozak koji se u Dinamo vraća iz Hrvatskog nogometnog saveza gdje je obnašao dužnost tehničkog direktora. Na toj poziciji naslijedit će Marijana Vlaka koji se vraća na mjesto skauta kluba.

Prije nego li je iz Dinama krajem 2013. otišao u HNS, Jozak je šest godina radio kao šef omladinske škole Modrih koja je postizala odlične rezultate, među kojima se najviše istaknulo osvajanje Nike Premier Cupa, neslužbenog svjetskog prvenstva klubova u kadetskom uzrastu.

Zanimljivo, tadašnji trener Dinamove generacije igrača rođenih 1998. godine bio je Jozakov prijatelj Krešimir Gojun koji je u međuvremenu zbog određenih nesuglasica napustio Maksimir i danas je voditelj Hajdukove Akademije.

Čeka se Mamićev povratak iz Turske

Što se Jozaka tiče, on je čovjek od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića koji u posljednjih godinu dana u Dinamu ima ulogu savjetnika, a neslužbeno je i dalje glavni autoritet u klubu i ima zadnju riječ.

Upravo se Mamićev povratak iz Turske čeka kako bi se finalizirao dolazak Jozaka u Dinamo.

U posljednjih 15-ak godina Mamićevog rukovođenja Dinamovi sportski direktori bili su, uz već spomenutog Vlaka, i Ilija Lončarević, Otto Barić, Zvjezdan Cvetković te Zdravkov brat Zoran Mamić, od 2007. do 2013. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider