Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Grande Capitano

VIDEO Tottijeve 23 godine u Romi: Uživajte u ovim čarolijama

Već neko vrijeme daleko je od svojih najboljih izdanja, ali u Romi nisu zaboravili što im je sve dao Totti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na službenom YouTube kanalu Roma je svom legendarnom kapetanu Francescu Tottiju posvetila video povodom 23. obljetnice od prvog nastupa za voljeni klub.

Tog 28. ožujka 1993. Totti je debitirao za Vučicu u domaćoj pobjedi protiv Brescije (2:0), a trener koji ga je poslao u igru bio je Vujadin Boškov (između ostalih trenirao Real Madrid, Sampdoriju, Feyenoord, reprezentaciju Jugoslavije...).

Fenomenalni talent kojeg je posjedovao isprofilirao ga je u jednog od najboljih nogometaša svijeta na prijelazu iz prošlog u ovo stoljeće. Relativno brzo postao je standardan u Romi, a s 22 godine postao je kapetan.

Imao je ponude svih najvećih svjetskih klubova da prijeđe u njihove redove, ali nikad nije želio napustiti Romu. Ostao je na Olimpicu i priskrbio si status ikone kluba.

U 751 nastupu postigao je 300 golova i upisao 188 asistencija, a te brojke bi bile i kudikamo veće da je puno prije ranih 30-ih počeo igrati kao najistureniji napadač u momčadi (dotad je najčešće bio ofenzivni vezni, trequartista).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider