Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak u Rim

Napokon smjena u Romi: Garcia dobio otkaz, vraća se Spalletti

Roma je nakon serije loših rezultata odlučila raskinuti ugovor s Rudijem Garcijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport u srijedu je objavio kako je Luciano Spalletti (56) novi trener nogometaša Rome, a na klupi "vučice" on će zamijeniti Rudija Garciju (51) koji je dobio otkaz nakon niza loših rezultata.

Roma je ovu vijest potvrdila tijekom dana s javnom zahvalom gazde kluba, Amerikanca Jima Pallotte potjeranom Francuzu. Pallotta se, piše Gazzetta, već sastao sa Spallettijem u Miamiju, te dogovorio suradnju do ljeta 2017. godine.

Spallettiju će to biti drugi mandat na klupi Rome koju je vodio od lipnja 2005. do rujna 2009., a tijekom tog razdoblja je osvojio dva talijanska Kupa (2007, 2008). Nakon Rome Spalletti je vodio Zenit iz Sankt Peterburga s kojim je dva puta bio prva Rusije (2010, 2012).

Garcia je bio trener Rome od lipnja 2013. godine, te je u prošle dvije sezone osvajao druga mjesta u Serie A, a nakon dobrog starta u ovu sezonu u posljednjih dva mjeseca nanizao je nekoliko lošijih rezultata, pa se na polovici prvenstva momčad nalazi na petom mjestu sa 34 boda, sedam manje od vodećeg Napolija, pet manje od drugog Juventusa i trećeg Intera, te četiri od četvrte Fiorentine.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider