Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Protiv Hrvatske u 2015.

Robert Prosinečki u Azerbajdžanu: Domaći mediji slave novog izbornika

Robert Prosinečki na korak je do preuzimanja klupe Azerbajdžana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lokalni mediji u Bakuu prenose vijest kako je sve dogovoreno i kako proslavljenog hrvatskog nogometaša Roberta Prosinečkog čeka još samo potpis ugovora. Na stranici saveza jučer je i službeno objavljeno kako je Prosinečki jedan od kandidata za klupu Azerbajdžana , te kako je stigao u Baku i biti će gost saveza na nogometnoj utakmici Hazara iz Lenkarana i Neftčija koji je jučer odigran u azerbajdžanskoj prijestolnici.

Prema tamošnjim medijima, dvojbe više nema i velikog žutog već vide kao novog izbornika. Podsjetimo, Žuti bi na klupi naslijedio Bertija Vogtsa koji je dobio otkaz nakon poraza 0:6 od Hrvatske u Osijeku sredinom listopada. A upravo je tada i počela potraga za njegovim nasljednikom.

Ime Roberta Prosinečkog među prvima je iskočilo na popis potencijalnih kandidata, a ni sam Prosinečki nije skrivao da je u kontaktu s čelnicima saveza. Prema domaćim medijima, za Prosinečkog je bila većina u savezu. Mlad je, stranac, veliko je nogometno ime, a navodno je prihvatio i najvažniji uvjet - živjet će većim dijelom u Bakuu.

Upravo je ta činjenica kod bivšeg izbornika iritirala javnost, ali i čelnike saveza. Naime, Vogts je svo vrijeme provodio u Njemačkoj. Prosinečki je, što nije manje važno iznio najtemeljitiji plan i program razvoja azerbajdžanskog nogometa. Inače, Žutog su neko vrijeme bosansko-hercegovački mediji spominjali i kao mogućeg nasljednika Sušića na klupi BiH. Preuzme li Prosinečki klupu Azera, očekuje ga meč i protiv Hrvatske koji je na rasporedu 3. rujna iduće godine u Bakuu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider