Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesna utakmica

RNK Split odletio u Torino bez dvojice najboljih: 'Nećemo podleći pritisku'

RNK Split igra povijesnu utakmicu u Torinu, ulog je Europska liga…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener RNK Split Ivan Matić izjavio je kako njegova momčad neće podleći atmosferi na stadionu u Torinu u sutrašnjoj uzvratnoj utakmici protiv istoimenog kluba u završnoj rundi kvalifikacija za Europsku  ligu.

"Drago mi je što ćemo igrati pred punim stadionom u vrhunskom ambijentu ali očekujem da nećemo podleći toj atmosferi i njihovom pritisku", rekao je Matić novinarima u Splitu uoči polaska njegove momčadi u Torino.

U prvoj utakmici prošlog tjedna na stadionu u Dugopolju Split i Torino su odigrali neodlučeno 0:0, a Matić je istaknuo kako ga veseli što je močad RNK Splita uspjela doći u takvu situaciju da drži u neizvjesnosti plasman u Europsku ligu protiv tako velikog kluba kao što je Torino i dodao:

"To je velika stvar za naš klub i Hrvatsku ligu".

Na upit postoji li strah kod njega i igrača RNK Splita uoči sutrašnje uzvratne utakmice protiv Torina, Matić je odgovorio.

"Uzbuđen jesam jer je utakmica takvog karaktera, ali straha nema. Igrači su svjesni važnosti ove utakmice, oni su i zaslužni što se naša momčad plasirala u završnu rundu kvalifikacija za Europsku ligu i raspoloženje je više nego pozitivno", rekao je Matić.

Po njegovim riječima momčad RNK Splita je svjesna kvalitete Torina, ali, kako je rekao, "imamo mi svoja znanja i sposobnosti za učiniti sutrašnji susret još zanimljivijim"

Nogometaš RNK Splita Mate Bilić je istaknuo kako je ta momčad ostvarila povijesni uspjeh dospjevši u završnu rundu kvalifikacija za Europsku ligu.

"Trebamo uživati u uzvratnoj utakmici protiv Torina bez ikakvog tereta. Idemo na uzvrat u Torino zabaviti se", kazao je Bilić.

Spomenimo i kako Split odlazi u Torino prilično oslabljen. Ozlijedio se Erceg, a talijansko  veleposlanstvo odbilo je Belleu izdati vizu zbog posebnog režima prema državljanima Kameruna...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider