Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Balaj zabio pa pocrvenio

Rijeka iščupala pobjedu u Splitu i približila se Dinamu

U pretposljednjoj utakmici 25. kola HNL-a gosti su odnijeli sva tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Parku mladeži Rijeka je pobijedila Split 2:1 i stigla do 14. prvenstvene pobjede u sezoni kojom  se vodećem Dinamu primakla na dva boda zaostatka (Modri u četvrtak igraju kod Istre 1961 s početkom u 18:00).

Nešto više od pola sata čekalo se na prvi pogodak, a postigli su ga gosti. Mario Gavranović je zabio glavom nakon ubačaja Florentina Mateija iz slobodnjaka s lijeve strane.

Činilo se da će Riječani s prednošću otići na odmor, ali Split je do poluvremena uspio izjednačiti poslije niza s(p)retnih okolnosti. U 44. minuti dosuđen je penal za Split nakon što je Leonard Zuta igrao rukom poslije ubačaja Pešića. Sudac Dalibor Mlakar iz Zagreba pokazao je na bijelu točku.

Pucao je najbolji Splitov strijelac Dražen Bagarić, ali riječki vratar Ivan Vargić pročitao je njegovu namjeru i obranio udarac. Lopta se odbila u korner iz kojeg je obrana Rijeke otklonila ubačaj, ali ne zadugo - uslijedio je prizemni ubačaj, jedan igrač Rijeke pogriješio je u namještanju zaleđa i Amir Rrahmani, albanski reprezentativni stoper, pogađa iz neposredne blizine za poravnanje.

U nastavku Riječani dolaze do nove prednosti u 74. minuti. Bekim Balaj je iz drugog pokušaja glavom uspio matirati Zagorca za veliko slavlje sa suigračima.

Međutim, dvije minute kasnije Balaj je dobio drugi žuti karton. U preostalom vremenu Crveni nisu ozbiljnije zaprijetili Vargiću i bodovi su otišli u Rijeku.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX