Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Split slavio u Koprivnici

Rijeka lovi Dinamo: Tomasov srušio Istru u Puli

Rijeka je pobijedila Istru u Puli 1:0, a Split je s istim rezultatom slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 27. kola Prve HNL Rijeka je na gostovanju kod Istre 1961 slavila s minimalnih 1-0 zahvaljujući pogotku Marina Tomasova iz 52. minute.

Riječani su bili bolja momčad tijekom cijelog dvoboja, u više su navrata ugrožavali vrata domaće momčadi, a tri boda vrijedan pogodak za 16. ovosezonsku pobjedu Rijeke postigao je Marin Tomasov odličnim udarcem s 15 metara na lijevoj strani kaznenog prostora domaćih. Vratar Puljana Iveša se ispružiom koliko je mogao, ali nije uspio zaustaviti put lopte ka mreži.

Rijeka je pobjedom došla na tri boda zaostatka za vodećim Dinamom, ali aktualni prvaci imaju utakmicu manje koju će odigrati u nedjelju na stadionu u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive. Puljani su ostali na pretposljednjem mjestu s 22 boda, dva manje od Osijeka koji je na osmom mjestu.

Pred oko 2500 gledatelja na stadionu Aldo Drosina utakmicu istre 1961 i Rijeke sudio je Ante Vučemilović iz Osijeka.

Strijelac: 0-1 Tomasov (52)

Prva HNL: Slaven Belupo - Split 0-1

U utakmici 27. kola Prve HNL Split je kao gost pobijedio Slaven Belupo s 1-0 (0-0).

Nogometaši Splita izborili su nakon dvije godine prvu prvenstvenu pobjedu u Koprivnici, kojom su se vratili na četvrto mjesto prvoligaške ljestvice.

Nakon slabog prvog poluvremena u kojem gosti nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac prema vratima Slaven Belupa, ulaskom u igru Pešića i Galovića Split preuzima inicijativu i u nekoliko navrata ozbiljno ugrožava domaćeg vratara Rozmana.

U 57. minuti Mišić upućuje prvi udarac u okvir gola, a u 60. Aroryo s udaljenosti od pet metara ne uspjeva ubaciti loptu u mrežu domaćih. U 69. minuti centaršut Ganca Arroya brazilski nogometaš u redovima Koprivničana Edson zaustavlja rukom, a sudac Bebek bez razmišljanja pokazuje na jedanaesterac. Siguran realizator najstrože kazne bio je Petar Mišić koji je tim golom donio gostima sva tri boda.

Gubitak bodova na svom terenu može biti opasan za Slaven Belupo koji je samo 27 osvojenih bodova još uvijek u "opasnoj" zoni, dok je Split sa 40 bodova preskočio Lokomotivu koja ima bod manje, ali i utakmicu manje.

Susret je odigran na Gradskom stadionu u Koprivnici, a sudio je pred 500 gledatelja Ivan Bebek iz Rijeke.

Strijelac: 0-1 Mišić (69 - 11 m)

Prva HNL - 27. kolo:

Slaven Belupo - Split 0-1

Istra 1961 - Rijeka 0-1

U nedjelju igraju:

Lokomotiva - Dinamo (15.00)

Hajduk - Zagreb (17.00)

Odigrano u petak:

Osijek - Inter 1-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider