Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šansa (realna) je tu

Rijeka sanja europsko proljeće, Kek ne želi euforiju

Aktualni hrvatski prvak na polovici natjecanja u skupini D u realnim je kombinacijama za prolaz dalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka u četvrtom kolu skupine D Europske lige na Rujevici ovog četvrtka igra protiv Austrije Beč koju je porazila na njihovom terenu prije dva tjedna.

S ta tri boda Riječani su se vratili u borbu za jedno od prva dva mjesta nakon što su na startu poraženi od AEK-a, a potom i u Milanu. Njihova ključna utakmica bit će ogled petog kola s AEK-om u Ateni, a prije toga podrazumijevaju se tri boda protiv Austrijanaca koje su poharale ozljede i oslabljeni stižu na Kvarner.

Kek: Vjerujemo da će navijači biti adut

"Ne bi bilo dobro da o ovoj utakmici razmišljamo u kontekstu utakmice u Beču. Ekipa Austrije na gostovanju je puno opasnija i unatoč svim problemima znaju odigrati taktički zrelo, odgovorno te opasno, i znaju zaprijetiti ako nemaš kvalitetnu organizaciju i reakciju kada dobiješ ili izgubiš loptu", upozorio je Matjaž Kek kako neće dopustiti opuštanje, ali i poručio:

"Želimo pobjedu na Rujevici, a vjerujemo da će veliki adut biti naši navijači."

Očekuje se da će Rujevica biti dupkom ispunjena što bi Rijeci trebalo dati dodatni vjetar u leđa.

"Moraš biti sto posto spreman u nogama i u glavi, i na te igrače računam. Nekad se u nogometu okrene od krasne atmosfere do puno upitnika, ali ne vidim niti jedan razlog da navijači ne bi stali iza ekipe ako ona to zasluži. A igrači će napraviti sve da Rijeka najprije pokaže srce, želju i angažman te pruži kvalitetnu igru", dodao je Kek.

Mišić: Pričali smo, svjesni smo da smo loše igrali

Važna poluga u Kekovom kotačiću trebao bi biti Josip Mišić koji je zbog žutih kartona propustio prvenstveni derbi s Dinamom na Maksimiru.

"Svi znamo kakva nas utakmica očekuje, posebice nakon lošijih rezultata u domaćem prvenstvu. Uvjeravam vas da ćete gledati prepoznatljivu Rijeku, koja je igrala odličan nogomet. Nema razloga da ne odigramo mušku utakmicu. Pričali smo u svlačionici, svjesni smo da smo loše igrali u zadnjih nekoliko tjedana. Na treningu odlično radimo, ali na utakmici to nismo pokazali", izjavio je Mišić.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider