Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva bi to priča bila

Spremni za senzaciju: Rijeka igra za besmrtnost, pamtile bi ih generacije

Večeras u 21.05 Rijeka igra jednu od najvećih utakmica u svojoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavni Real Madrid pao je na Kantridi u listopadu 1984. godine. Pobjeda je to koju generacije navijača Rijeke neće zaboraviti. Večeras je protivnik također iz Španjolske, ako padne Sevilla, sve druge pobjede neće joj biti ravne.

Rijeka protiv Seville igra za besmrtnost. Prolazak skupina Europske lige definitivno bi bio najveći podvig u povijesti kluba s Kantride, veći i od proljeća u Europi 1979/1980.

A da se to dogodi, moraju pobijediti u dvorištu aktualnog osvajača Europske lige koji bi pritom bio izbačen iz natjecanja. Zamislite kakva bi priča bila…

Nije nemoguće, ali...

Nemoguće? Naravno da nije. Vidjeli smo to i na Kantridi kada je Sevilla spasila bod i zabila za 2:2 u sudačkoj nadoknadi. Naravno, sada će biti puno teže. Sevilla će se postaviti ozbiljnije jer u igri je ugled kluba. Igraju pred svojim vatrenim navijačima kojima je Ivan Rakitić još uvijek heroj zbog prošlosezonskog trofeja.

Ovaj put Hrvati bi im mogli pokvariti raspoloženje. A da se to dogodi morat će Riječani zaustaviti vrlo jaku navalu četvrte momčadi španjolskog prvenstva. Carlos Bacca u špici, iza njega dvojac na posudbi iz Barcelone – Denis Suarez i Gerard Deulofeu, te veteran Jose Antonio Reyes.

Jaka je Sevilla, ima samo tri boda iz Atletico Madrida i sedam iza Reala nakon 14 odigranih kola u Primeri. Ako su do sada igrali opuštenije u Europa ligi, ovu utakmicu sigurno neće. Bask Unai Emery na klupi zna da bi bilo kakvo opuštanje bilo pogubno, zato je uoči utakmice hvalio Rijeku na sva usta.

Prilika za pisanje povijesti

Rijeka nekako u tišini igra utakmicu svih utakmica. Nemaju što izgubiti jer nitko im ništa ne može zamjeriti. Na Kantridi u Europi nisu izgubili već dvije sezone, a dočekivali su Sevillu, Lyon, Feyenoord, Standard, Betis…

Opterećenja nema iako je ovo prilika karijere, proljeće u Europi na dohvat je ruke, a primjerice Dinamo ga sanja već 45 godina.

Zato Kramarić, Sharbini, Močinić, Jajalo, Moises, Tomečak i ekipa mogu ući u povijest hrvatskog nogometa kao prva momčad kojoj je uspjelo prezimiti u Europi još od Varteksa u sezoni 1998./1999. i tek treća od hrvatske samostalnosti (Hajduk Liga prvaka 1994./1995).

Hoće li se večeras pisati hrvatska nogometna povijest saznat ćemo oko 23 sata…
 

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider