Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zamjena za tomasova

Rijeka dovela pojačanje - drugog strijelca austrijske lige!

Prijelazni rok na Kantridi zasad se više spominjao pod terminom 'odlasci', ali čini se kako je Rijeka odlučila pojačati kadar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijanac poljskog podrijetla Alexander Gorgon novi je igrač Rijeke. Drugi strijelac austrijske Bundeslige s 19 golova u prošloj sezoni stigao je iz bečke Austrije bez odštete i potpisao ugovor na tri godine nakon što je prošao liječnički pregled. Riječ je 27-godišnjem ofenzivcu koji može igrati u napadu i na krilu, ali i u veznom redu.

''Sretan sam što je postignut dogovor. Razgovori su bili vrlo dobri i smatram da su uvjeti i igranje u Rijeci prava stvar za mene'', rekao je Gorgon za austrijski Kurier.

Rođeni Bečanin cijelu je karijeru proveo u Austriji iz Beča, no prošlu je sezonu briljirao i predvodio svoj klub kao kapetan. Uz 19 pogodaka upisao je i čak devet asistencija.

Čelnici kluba s Kantride odlučili su očito nakon dosta kritika zbog prodaje ključnih igrača, poput Tomasova, Leškovića, Močinića i ostalih, krenuti u dovođenje nogometaša koji bi trebali biti prava pojačanja.

Gorgon bi trebao nadomijestiti odlazak Marina Tomasova koji je otišao na posudbu u Al-Nassr kod Zorana Mamića. Budući da je ovaj bio ponajbolji igrač hrvatskog prvenstva, Gorgon neće imati lagan zadatak...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider