Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
usporedite izjave

Ribery promijenio 'ploču': Poruka Guardioli kojeg je prije javno obožavao

Odlaskom Pepa Guardiole iz Bayerna očito se promijenilo i mišljenje nekih igrača o njemu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri uzastopna naslova i tri neuspjela napada na finale Lige prvaka, priču o Guardiolinim uspjesima i neuspjesima, kako tko gleda na njegovo vrijeme u Bayernu, znaju svi već napamet. Ono što je sad svima zanimljivo vidjeti je promjena koju će donijeti mirni čovjek Carlo Ancelotti.

Jedna od onih stvari koje su njemački mediji odmah najavili da će Talijan promijeniti je i potpora nekim igračima.

''Pod Ancelottijem napokon osjećam da mi se vjeruje, on je sjajan trener. Trebam nekog poput njega, Juppa Heynckesa ili Ottmara Hitzfelda'', rekao je Franck Ribery u intervjuu za Kicker kojeg su odmah citirali brojni njemački mediji.

Udar je to na Pepa Guardiolu, slažu se svi, ali također podsjećaju da je još nedavno Ribery sasvim drukčije govorio o bivšem treneru Bayerna.

''On je nesumnjivo najbolji trener s kojim sam ikad radio. Imamo sjajan odnos'', govorio je Francuz tek prije godinu i pol dana.

Očito se u drugom dijelu Pepove vladavine nešto promijenilo ili je Ribery jednostavno medijima pričao jedno, a mislio potpuno drukčije. Njegove najbolje sezone bile su 2007/08 pod Hitzfeldom, 2011/12 i 2012/13 pod Heynckesom te 2013/14 pod Guardiolom.

Nakon toga krenule su ozljede za koje je Guardiola krivio Bayernov liječnički tim. Možda mu Francuz zamjera što ga je nekad prebrzo vraćao u momčad nakon oporavka što bi uzrokovalo nove stanke. U posljednjoj sezoni Katalonac je izgubio strpljenje i od kluba tražio da mu dovedu zamjene za Riberyja i Robbena, pa su Douglas Costa i Coman postali njegovi miljenici.

Robben se nedavno na prijateljskom susretu opet ozlijedio, ali bi Ribery mogao biti na putu stare forme.

''Osjećam se slobodno i totalno motiviran. Ancelotti je dar za klub'', poručio je 33-godišnjak koji je prije nekoliko dana igrao u prijateljskom ogledu svog novog i starog trenera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider