Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milan izgubio

Respektabilno društvo: Samo četiri kluba Europske lige uz bok Dinamu

Kompletirano je treće kolo natjecanja po skupinama Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pored velebnog Dinamova trijumfa u Slovačkoj i remija Anderlechta - Fenerbahčea, odigrane su još 22 utakmice kojima je kompletirano treće kolo Europske lige. Nakon 270 minuta, samo je pet klubova s učinkom od maksimalnih devet bodova - uz Dinamo, to su još i Zurich, Arsenal, Eintracht Frankfurt i Chelsea.

U skupini A Zurich je pobijedio Bayer Leverkusen sa 3:2 i vodi na ljestvici s tri pobjede. Švicarski sastav je poveo u 44. minuti golom Antonija Marchesana, gosti su okrenuli rezultat preko Karima Bellaravija (50, 54), no Zurich je do kraja utakmice zabio još dva gola za pobjedu. Strijelci su bili Toni Domgjoni (59) i Stephen Pius Odey (78). Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za goste.

U drugom susretu AEK Larnaca i Ludogorec su odigrali 1:1.

VIDEO ----> Zurich - Bayer Leverkusen 3:2

U B skupina RB Leipzig i Red Bull Salzburg su upisali pobjede. Austrijanci su pobijedili Rosenborg sa 3:0 upisavši i treću pobjedu, dok je Leipzig slavio protiv Celtica sa 2:0.

Pobjedu Salzburgu donijeli su Munas Dabbur (34, 59-11m) i Hannes Wolf (53). Marin Pongračić je igrao svih 90 minuta za austrijsku momčad. U drugom susretu Nijemci su već nakon prvog dijela vodili 2:0 golovima Matheusa Cunhe (31) i Brume (35), a potom rutinski obranili vodstvo. Jozo Šimunović je igrao do 75. minute za goste, dok Filip Benković nije nastupio.

Arsenal je zadržao stopostotan niz u skupini E, pobijedili su u gostima Sporting Lisabon s 1:0 golom Dannyja Welbecka u 78. minuti.

VIDEO ----> Sporting Lisabon - Arsenal 0:1

Drugi velikan, Milan, kod kuće je poražen od Betisa s 1:2 u skupini F u kojoj je Olympiakos na gostovanju pobijedio Dudelange sa 2:0.

S Antom Rebićem koji je igrao 81 minutu Eintracht Frankfurt je s 3:0 svladao Apollon Limassol i ostao stopostotan. Za ciparski sastav je Anton Maglica je igrao do 67. minute.

U drugom susretu Lazio je na gostovanju pobijedio Marseille sa 3:1 i praktički izbacio OM iz igre za prolaz.

Rimljani su poveli u 10. minuti golom Wallacea, a na 2:0 je povisio Felipe Caideco u 59. minuti. Nadu francuskom sastava vratio je Dimitri Payet lijepim golom iz slobodnog udarca u 86. minuti, no samo dvije minute kasnije sve je bilo gotovo kada je Adam Marušić zabio za 3:1 gostiju. Duje Ćaleta-Car nije nastupio za Marseille.

Na ljestvici vodi Eintracht s devet bodova, Lazio ima šest, a Marseille i Apollon po jedan bod.

VIDEO ----> Eintracht Frankfurt - Apollon Limassol 2:0

U susretu skupne I Racing Genk je u Istanbulu iznenađujuće pobijedio Bešiktaš sa 4:2, a Domagoj Vida je za domaći sastav igrao cijeli susret.

Mbwana Samatta (23, 70) je doveo goste u vodstvo, Vagner Love je smanjio u 74. minuti, ali je Dieumerci Ndongala u 81. minuti razriješio sve dvojbe. Uvjerljivo slavlje gostiju povećao je Jakub Piotrowski golom u 83. minuti, da bi golijadu zaključio Love smanjivši na 2:4 u 88. minuti.

U drugom susretu Sarpsborg i Malmo su odigrali 1:1. Na ljestvici vodi Genk sa šest bodova, Sarpsborg i Malmo imaju po četiri boda, dok je Bešiktaš na četvrtom mjestu s tri boda.

Sevilla sprašila šest komada

Sevilla u skupini I nije imala previše problema protiv turskog Akhisarspora pobijedivši sa 6:0, a golove je zabilo šest različitih strijelaca. Golove su zabili Roque Mesa (7), Pablo Sarabia (9-11m), Milan Lukač (35-ag), Luis Muriel (50), Quincy Promes (60) i Gabriel Mercado (67).

U drugom susretu Standard je pobijedio Krasnodar sa 3:1 i sve zakomplicirao u skupini.

Krasnodar, Sevilla i Standard sada imaju po šest bodova, dok su na začelju Turci bez boda.

Nogometaši Chelsea upisali su i treću pobjedu u skupini L Europske lige nakon što su na Stamford Bridgeu pobijedili BATE Borisov sa 3:1.

VIDEO ----> Chelsea - BATE Borisov 3:1

Maksimalan učinak nakon tri kola imaju i Eintracht Frankfurt, zagrebački Dinamo, Arsenal, Salzburg, te Zurich,

Londonski Bluesi su već nakon osam minuta vodili 2:0, a oba pogotka postigao je Ruben Loftus-Cheek (2, 8). Loftus-Cheek se upisao među strijelce i u 54. minuti, a Aleksei Rios je golom u 80. minuti ublažio poraz bjeloruskog sastava. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić započeo je utakmicu u redovima Chelsea i na terenu je proveo 77 minuta.

U drugom susretu iz ove skupine MOL Vidi je na gostovanju iznenadio PAOK pobijedivši sa 2-0 golovima Szabolcsa Husztija (12) i Stopire (45).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider