Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A ni ne treba im

Zvijezda Tottenhama: 'Na Maksimir dolazimo po tri boda'

Belgijski nogometni reprezentativac Jan Vertonghen otkrio je uoči velikog dvoboja protiv Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo da u momčadi vlada sjajna atmosfera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgija ovog petka gostuje na Maksimiru u sklopu 9. kola skupine A europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te ima priliku pobjedom ili remijem izboriti direktan plasman u Brazil.

>> Mandžukić ne želi u dodatne kvalifikacije: 'Idemo pobijediti Belgiju!'

>> Belgijci htjeli podmetnuti Štimcu preko hrvatske zvijezde

''Moramo se kvalificirati. Pritisak je prisutan, no možemo se s njime nositi. Ne postoji nervoza, samo zdrava napetost, ali to nije ništa neobično'', rekao je branič Tottenhama Jan Vertonghen, te nastavio:

''Iako nam je dovoljan remi, mi ćemo ići po sva tri boda. To je naša motivacija uoči svake utakmice. Hrvatska je reprezentacija iz svjetskog vrha i ne smijemo se opustiti, iako se nalazimo u odličnoj situaciji. Ukoliko ne dohvatimo bod u Zagrebu, vjerujem da imamo dovoljno kvalitete da dovršimo posao u Belgiji četiri dana kasnije (protiv Walesa)'', veli reprezentativac Belgije, koja će biti oslabljena za neigranje kapetana Vincentea Kompanyja.

''Imamo dovoljno kvalitete da nadomjestimo taj nedostatak. Nicolas Lombaerts, Daniel van Buyten i Toby Alderweireld... Svi oni mogu nadomjestiti Kompanyja, a tu je i Thomas Vermaelen koji se oporavio od ozljede'', zaključio je Vertonghen za Sporzu.

Uoči posljednja dva kola kvalifikacija Belgija u skupini A ima pet bodova više od Hrvatske, te joj je za direktan plasman na SP potreban barem bod u Zagrebu ili pobjeda protiv Walesa u posljednjem kolu, pod uvjetom da "vatreni" upišu maksimalnih šest bodova do kraja.(TS)

Hrvatska će protiv Belgije...

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider