Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poraz Urugvaja

VIDEO Spektakularni povratak: Falcao Kolumbiji osigurao Brazil!

Reprezentacija Kolumbije pridružila se Argentini kao siguran sudionik Svjetskog prvenstva u Brazilu iz južnoameričkih kvalifikacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolumbija je za matematičku potvrdu odlaska na Svjetsko prvenstvo trebala jedan bod na domaćem terenu protiv Čilea. Međutim, utakmica je za domaću selekciju u Barranquilli počela šokantno, jer su Čileanci nakon nepunih pola sata vodili s 3:0! Juventusov Arturo Vidal utišao je domaće navijače kada je sigurno izveo kazneni udarac u 19. minuti, a Barcelonin krilni napadač Alexis Sanchez je priredio novi veliki hladni tuš Kolumbijcima dvama golovima u 22. i 29. minuti, nakon kojih su gosti poveli s 3:0.

Domaćini su do zraka stigli tek u završnoj četvrtini utakmice, nakon što je Čile ostao bez isključenog Carlosa Carmone u 66. minuti. Teofilo Gutierrez je u 69. minuti smanjio na 3:1, a onda je Radamel Falcao dvama golovima iz kaznenih udaraca u 75. i 84. minuti postavio konačnih 3:3 i odveo Kolumbijce u Brazil.

Ekvador je kod kuće slavio protiv Urugvaja s 1:0 golom Montera u 30. minuti, pa su sada i Ekvador i Čile na pragu izravnog odlaska na SP, jer na trećem i četvrtom mjestu, zadnjim dvjema pozicijama koje nude izravni plasman na svjetsku smotru, imaju po tri boda više od petoplasiranog Urugvaja, koji će vjerojatno morati u dodatne kvalifikacije.

Naime, Čile i Ekvador igraju međusobno u zadnjoj rundi, eventualni neodlučeni ishod sigurno i jedne i druge vodi u Brazil, dok će Urugvaj u utorak biti domaćin Argentini.

Bez teoretske šanse za SP ostala je Venezuela, jedina selekcija koja je odigrala svih 16 utakmica i već završila kvalifikacije. Venezuela je odigrala kao domaćin samo 1:1 protiv Paragvaja, a trebala joj je pobjeda kako bi očuvala matematičke izglede za 5. mjesto.

Reprezentacija Argentine, koja je još ranije osigurala Svjetsko prvenstvo, pobijedila je kao domaćin Peru s 3:1. Gosti su poveli u Buenos Airesu golom Pizzara u 21. minuti, a pobjedu Gaučima donijeli su Lavezzi golovima u 23. i 35. minuti, odnosno Palacio u 47. minuti.

Južnoameričke kvalifikacije za SP, 17. kolo:

Kolumbija – Čile 3:3 (Gutierrez 69, Falcao 75 – 11 m, 84 – 11 m / Vidal 19 – 11 m, Sanchez 22, 29)

Ekvador – Urugvaj 1:0 (Montero 30)

Venezuela – Paragvaj 1:1 (Seijas 83 / Benitez 28)

Argentina – Peru 3:1 (Lavezzi 23, 35, Palacio 47 / Pizarro 21)

Redoslijed: 1. Argentina 32, 2. Kolumbija 27, 3. Ekvador 25, 4. Čile 25, 5. Urugvaj 22, 6. Venezuela 20, 7. Peru 14, 8. Paragvaj 12, 9. Bolivija 11

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider