Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napokon sve gotovo

VIDEO Otvoren stadion u prašumi: Ovdje će Hrvatska igrati u ponoć!

Stadion Arena da Amazonia u Manausu, na kojem će igrati i Hrvatska, konačno je otvoren…

Zdanje koje se nalazi u prašumi otvoreno je nakon više od tri godine. Rokovi izgradnje stadiona koji prima 44 tisuće gledatelja probijeni su tri puta, a troškovi radova popeli su se na ogromnih 250 milijuna eura.

Stadion je to na kojem će Hrvatska igrati drugu utakmice skupine A, protiv Kameruna 18. lipnja, i to u ponoć! Osim naših i Kamerunaca, tamo će se još sastati i Engleska – Italija, SAD – Portugal, te Honduras – Švicarska.

Arena da Amazonia još nije u potpunosti završena, ali ostala je tek završna 'šminka'. Čast otvaranja pripala je nogometašima Nacionala i Rema, koji su pred više od 20 tisuća ljudi odigrali 2:2. Domaćin je ovu utakmicu iskoristio kao simulaciju svih sustava za Svjetsko prvenstvo, pa je tako na osiguranju radilo više od 2.500 policajaca i redara. Oko stadiona postavljena je zona u koju se moglo ući jedino s kupljenom kartom, a kontrola ulaznica bila je rigorozna.

„Pokazali smo da sve funkcionira u najboljem redu. Još su nam ostali neki detalji koje moramo urediti, no stadion je spreman“, kazao je Omar Aziz, guverner države Amazonas.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider