Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li uspjeti?

Veliki Ronaldo spreman na rušenje rekorda SP-a: To može samo Miro…

Najbolji strijelac u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava Brazilac Ronaldo smatra kako će Nijemac Miroslav Klose na skorašnjem Svjetskom prvenstvu srušiti njegov rekord.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvostruki svjetski prvak, Ronaldo je vodeći s 15 pogodaka, dok je 35-godišnji Nijemac poljskih korijena Miroslav Klose dosada postigao 14 golova.

"Klose ima 35 godina i već je trebao prestati igrati nogomet," kazao je Ronaldo sa smiješkom, a zatim dodao: "Šalim se naravno. Ponosan sam na svoje golove, no znam da će moj rekord biti srušen."

"Il fenomeno" je prvi naslov u karijeri osvojio 1994. godine kao 17-godišnjak, ali na SP u SAD-u nije odigrao niti minute. Četiri godine potom bio je strijelcem četiri pogotka, te je bio među najzaslužnijima što je Brazil stigao do finala, ali u samom finalu nije mogao igrati na svojoj uobičajenoj razini zbog bolesti, a Brazil je izgubio od Francuske sa 0-3.

Najveći trijumf Ronaldo je doživio na SP 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. S osam golova bio je najbolji strijelac prvenstva, a postigao je i oba pogotka u finalu u kojem je Brazil svladao Njemačku sa 2-0. Ipak, to mu je bilo dovoljno za osvajanje "Zlatne lopte", nego tek "Srebrne", više glasova dobio je njemački vratar Oliver Kahn.

Na svoj četvrtom i posljednjem SP, u Njemačkoj 2006. Ronaldo je postigao tri pogotka, a njegov je Brazil zaustavljen u četvrtfinalu, ponovno je kobna bila Francuska (0-1).(Hina)

NAJBOLJI STRIJELCI SP-a:

15 - Ronaldo (Brazil)
14 - Miroslav Klose, Gerd Mueller (oba Njemačka)
13 - Just Fontaine (Francuska)
12 - Pele (Brazil)
11 - Juergen Klinsmann (Njemačka), Sandor Kocsis (Mađarska)
10 - Gabriel Batistuta (Argentina), Gary Lineker (Engleska), Helmut Rahn (Njemačka), Teofilo Cubillas (Peru), Grzegorz Lato (Poljska)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider