Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže u Tottenham

Upoznajte 'Iniestu iz Nigerije': Hoće li ga upamtiti i BiH?

Prema pisanju nigerijskog izvora allafrica.com, engleski nogometni Premierligaš Tottenham na pragu je dovođenja 16-godišnjeg nigerijskog igrača, kojem tepaju nadimkom Nigerijski Iniesta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Musa Yahaya trebao bi narednog vikenda stići u London gdje će nakon rutinskog liječničkog pregleda potpisati predugovor sa Spursima. Tottenham je pretekao nizozemski Ajax u utrci za zvijezdom prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva do 17 godina starosti. Yahaya je predvodio Nigeriju do četvrtog naslova svjetskog prvaka u toj dobnoj kategoriji s četiri pogotka.

Neki ga uspoređuju s Brazilcem Neymarom, dok ga ipak veća skupina suigrača i ljudi oko njega vidi kao nigerijskog Andresa Iniestu: "Prijatelji i suigrači me već jedno dulje vrijeme zovu Iniesta i tako je ostalo. Iniesta mi se sviđa kao igrač, jer je toliko vješt i nadam se da ću jednog dana igrati kao on", rekao je Yahaya.

Nigerijčeva omiljena pozicija je iza prvog ili dvojice napadača, ili pak na lijevom krilu.

Yahaya je bio standardni član mladih nigerijskih selekcija, ali još uvijek nije debitirao za seniorsku reprezentaciju. Uspije li se nametnuti izborniku Stephenu Keshiju, mogao bi se naći na popisu igrača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, gdje je Nigerija smještena u skupinu F, zajedno s Argentinom, Bosnom i Hercegovinom te Iranom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider