Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I u Hrvatskoj?

UEFA potvrdila: Euro 2020. u 13 država!

Europska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je u petak ono o čemu se dugo nagađalo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko prvenstvo 2020. godine održat će se u 13 država. Nacionalni savezi bi kandidature za domaćinstvo trebali predati do rujna ove godine, a 13 država koje će organizirati natjecanje bit će poznato u rujnu 2014. Pritom je važno naglasiti da svaki savez može nominirati samo jedan grad, odnosno stadion za domaćinstvo.

Također, savezi mogu predati dvije kandidature: za organizaciju faze natjecanja po skupinama, te za polufinalne utakmice i finale. Isto tako, treba istaknuti da nacije koje dobiju domaćinstvo neće imati automatski plasman na Euro, već će morati proći kvalifikacije.

Predsjednik UEFA-e Michel Platini istaknuo je i da će ovakav format natjecanja biti jednokratan, odnosno od 2024. će EP ponovno organizirati jedna ili dvije zemlje. Na ovakav se korak UEFA odlučila kako bi i manjim nacijama omogućila da budu domaćini kontinentalne smotre.

Euro 2016. će se, podsjetimo, održati u Francuskoj, a UEFA je u petak potvrdila da će se igrati na dva stadiona u Parizu (Stade de France i Park prinčeva), te u Bordeauxu, Lensu, Lilleu, Lyonu, Marseilleu, Nici, St. Etienneu i Toulouseu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider