Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pohvala iz Engleske

Top 5 malih zemalja s najboljim nogometašima: Hrvatska druga!

Nova pohvala stigla je za hrvatsku reprezentaciju s navijačkog portala Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SVE O UTAKMICI HRVATSKA - BELGIJA

Ftbpro.com je Hrvatsku smjestio na odlično drugo mjesto malih zemalja koje igraju odličan nogomet. Jedino je Urugvaj ispred Hrvatske u Top 5 reprezentacija iz malih zemalja.

>> KOMENTAR ŽELJKA VELE Dosta je tog podcjenjivanja: Naprijed, Hrvatska

>> Bahati Štimac vraća se 'tati u krilo': Sine, ovako se to radi

5. Nizozemska (16 milijuna ljudi)

Iako nisu nikad osvojili Svjetsko prvenstvo, Nizozemci su nogometna sila desetljećima. Proizveli su neke od najvećih talenata svjetskog nogometa poputa Cruyffa, Van Bastena, Gullita i Rijkaarda, piše Ftbpro.com. Do finala SP-a stigli su tri puta, posljednji put u Južnoj Africi prije tri godine.

4. Belgija (11 milijuna ljudi)

Belgija je uvijek bila u sjeni susjeda Nizozemske, ali i oni su imali velike talente. 1986 bili su četvrti na Svjetskom prvenstvu. Trenutna reprezentacija opet sprema nešto veliko i već je dobila nadimak 'zlatna generacija'.

Eden Hazard, Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku i ostali nagnali su mnoge na razmišljanje do kuda mogu stići u Brazilu.

3. Portugal (10 milijuna ljudi)

Iz Portugala dolaze legende Eusébio, Luís Figo i Manuel Rui Costa, a danas je najveća zvijezda ponajbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo. Još nisu osvojili veliko natjecanje, ali mogu pobijediti bilo koga na svijetu.

2. Hrvatska (4,4 milijuna ljudi)

Mnogi igrači iz bivše Jugoslavije bili su Hrvati, a nakon dobivanja nezavisnosti 1991. godine nastavili su izbacivati odlične igrače. Imali su solidne rezultate na raznim natjecanjima, a najveći je treće mjesto na SP-u u Francuskoj na kojem je Davor Šuker bio najbolji strijelac.

Danas su najbolji igrači Luka Modrić, Mario Mandžukić i Mateo Kovačić.

1. Urugvaj (3,4 milijuna)

Ako je neka zemlja dokaz da broj populacija stanovništva ne ovisi o broju odličnih nogometaša, onda je to Urugvaj. Ova mala zemlja svjetski je prvak iz 1930. i 1950. godine. Na posljednjem SP-u u Južnoj Africi bili su iznenađujuće četvrti, a prije dvije godine osvojili su Copa Americu.

Sjećamo se Ladislaoa Mazurkiewicza, Enze Francescolija i Alvara Recobe, a danas su tu Luis Suarez, Edinson Cavani i Diego Forlan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider