Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nadali su se, ali...

Tko su najveći gubitnici Kovačeva popisa za Brazil?

Izbornik Niko Kovač objavio je 30 kandidata koji konkuriraju za put u Brazil.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Među onima na koje Niko Kovač sigurno ne računa za Svjetsko prvenstvo su i neki nogometaši koje je znao zvati u prethodnim akcijama. To su Nikola Kalinić, Hrvoje Milić, Leon Benko, ali i Ivan Vargić, Arijan Ademi i – Alen Halilović. Oni se sigurno neće naći među 23 sretnika.

Popis za Svjetsko prvenstvo: Niko Kovač objavio imena kandidata

Baš se oko Halilovića vodila najveća medijska kampanja. Iz Dinama su stizali apeli da se mladog nogometaša vodi u Brazil, ali na konferenciji za medije je Kovač poručio kako ga takvo što 'nije tangiralo'.

Alen Halilović će sljedeće sezone igrati u Barceloni B i slovi kao jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa. No, Halilović nije bio standardan u Dinamu i teško se kod Kovača može izboriti mjesto u momčadi 'na galamu' i predispozicije velikog igrača. Halilović je budućnost našeg nogometa i bit će vremena za velika natjecanja.

Nikola Kalinić bio je praktički stalni član reprezentacije zadnjih godina, no ne igra previše u Dnjipru. Kovač je ispred njega stavio neke igrače koji će mu biti potrebniji u napadu u sustavu 4-2-3-1 gdje Kalinić može igrati samo klasičnog napadača. Ispred njega su na tim pozicijama Mandžukić i Kalinić, Olić može igrati u špici i na krilu, dok Perišić konkurira za krilo, kao i Rebić i Iličević.

Kalinić je bio jedan od trojice kojima se Kovač i telefonski zahvalio. Drugi je Leon Benko koji je svoje šanse za Brazil upropastio odlaskom u Kinu. Na mjestu prvog topnika HNL-a naslijedio ga je Duje Čop i tako upao među 30.

Treći je Hrvoje Milić kojem je presudio povratak Danijela Pranjića u reprezentaciju. Treći lijevi bek ili pak lijevi vezni Kovaču jednostavno ne treba.

Špekuliralo se i s imenom Arijana Ademija, no mladi je veznjak Dinama izgubio bitku s kolegom iz kluba Marcelom Brozovićem, iskusnim Ognjenom Vukojevićem, novim igračem Chelseaja Marijom Pašalićem i možda najviše – Ivanom Močinićem iz Rijeke koji je oduševio izbornika.

Što se pozicije vratara tiče, Ivan Vargić je izgubio mjesto ispred mladog Olivera Zelenike. Mnogi su se začudili izborom Zelenike kojeg je Dinamo otpisao i poslao ga u Lokomotivu. No, Kovaču je treći vratar tek nužno zlo, pa je odlučio radije povesti nekog mlađeg.

No, kako je sam izbornik rekao, oni koji nisu na ovom popisu ne znači da nisu na njegovom radaru već za kvalifikacijske utakmice za Euro krajem ljeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider