Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Napravili smo dobre rezultate'

Tjedan iz snova: Odlični Vatreni i povijesni uspjeh mladih reprezentacija

Proteklih dana uživali smo u igrama naših nogometnih reprezentacija. Baš tako, u množini, reprezentacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jer, osim A sastava, koji je dvaput pobijedio u kvalifikacijama za Brazil, i mlađi uzrasti pokazali su da za budućnost hrvatskog nogometa ne treba strahovati.

Hrvatska je jedina država koja se plasirala i na Svjetsko prvenstvo do 20 godina i na Europsko prvenstvo do 17 godina. Povijesni uspjeh mladih reprezentacija. Prvi put u istoj sezoni, plasmani dviju momčadi na svjetsku i europsku smotru.

"Napravili smo dobre rezultate, ono što mene dodatno veseli što je svijet čuo za to. Što po Europi gdje god se pojavimo, ja osobno i moje kolege, svi nas doživljavaju s hvalom, s dikom, tako da s te strane danas je ponosno biti dio Hrvatskog nogometnog saveza", rekao je Jozak.

Posebno s obzirom na to da su lanjske sezone nudile potpuno drugačiju priču. Do obrata je došlo u posljednje dvije sezone, kada su u centar stavljeni moderni nogometni trendovi.

"Prvi kriterij je brzina na dionicu, a drugi kriterij mora bit brzina donošenja odluka jer brzina sama, suha, bez donošenja odluka bit će vrlo neiskoristiva" , izjavio je Jozak.

A tu brzinu u nogama i glavi za sada najbolje iskazuju sljedeći talenti:

Prva zvijezda U-17 momčadi maksimirski je wunderkind Alen Halilović, no tu je i velika Hajdukova nada Josip Bašić. Tercet velikih hrvatskih nada zatvara Ante Roguljić, od ljeta igrač austrijskog Red Bulla.

Izborili su svibanjski Euro u Slovačkoj, a već jedna pobjeda odvest će ih i na Svjetsko u Arapskim emiratima. Najtalentiraniji dvojac iz U-18 reprezentacije su Dinamovac Tin Jedvaj i zadarski dragulj Stipe Perica.

Momčad koja se plasirala na turski Mundijal do 20 godina predvodi kvartet: Mateo Kovačić, Josip Radošević, Marko Livaja i Ante Rebić.

"To je jedna plejada mladih igrača koji ne samo da će u mlađim kategorijama biti dominantni na nivou Europe i svijeta, nego očekujemo da vrlo brzo kucaju na vrata A selekcije", objasnio je Jozak.

"Pa, sigurno da se vidim. Bit će mnogo momaka iz ove reprezentacije u A reprezentaciji", izjavio je Bašić.

Pred njima je još dug put do uspjeha, no ono što sada pokazuju - obećava mnogo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider