Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predstavio se kao...

Tajanstveni čovjek legitimiran: VATRENI složili teoriju zavjere

Početak tjedna donio je novu porciju treninga, a onda i vijest koju nismo željeli.

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Reporter Nove TV Željko Vela prenio je kako je vijest o ozljedi Nike Kranjčara primljena u hrvatskom taboru: "Primljena je loše jer to je udarac za hrvatsku reprezentaciju. Može se raspravljati je li Niko Kranjčar trenutno igrač za prvu postavu, ali ako i nije za startnih 11 onda je sigurno jedna od prvih opcija s klupe i jedan od naših najiskusnijih igrača i to je problem kojeg Niko Kovač mora riješiti", pojasnio je Vela:

FOTO Tko je znatiželjni 'špijun' koji snima Hrvatsku? Intervenirala i policija

"Pravila nalažu da to mora riješiti unutar ovog popisa jer više ne može pozivati nove igrače. Već su trojica otpala, Vida još ne trenira punim intenzitetom, Perišić je jučer osjetio koljeno, navodno nije ništa ozbiljno, ali nameće se zaključak kako je najvažnije ostati zdrav do nedjelje ujutro kada će Niko Kovač skratiti popis", rekao je Željko Vela koji prati pripreme hrvatske reprezentacije u Bad Tatzmanssdorfu.

Nije se samo pričalo o ozljedi Nike Kranjčara u kampu Vatrenih, izvještava Vela: "Već dva dana oko kampa reprezentacije šeće jedan tajanstveni čovjek sa šiltericom, gleda preko ograde i nešto piše u bilježnicu. Naravno da to nije moglo ostati nezamijećeno pa ga je legitimirala austrijska policija. Predstavio se kao njemački turist i odmah je krenula priča budući da je izbornik Kameruna Volker Finke Nijemac, kako je poslao jednog od svojih ljudi ne bi li špijunirao hrvatsku reprezentaciju, jer i Kamerunci se ovdje pripremaju, 400-tinjak kilometara dalje."

Izbornik Niko Kovač bio je rezigniran nakon liječničkih nalaza: "Iznimno mi je žao zbog Nike, kao i svim njegovim suigračima, znam kako mu je teško zbog ovoga jer je Svjetsko prvenstvo u Brazilu jedinstven događaj. Niko je dao svoj doprinos u kvalifikacijama, jedan je od najiskusnijih reprezentativaca i zaslužio je biti dio ove reprezentacije u Brazilu. Želimo mu brz oporavak, a na terenu ćemo vidjeti koja su nam najbolja rješenja u ovakvoj situaciji."

Pred novinarima se opet pojavio bundesligaški dvojac. Nema priče o klubovima ili transferima. U fokusu je samo reprezentacija: "Mi sebi trebamo zadati cilj da prođemo skupinu, i kad to tako gledamo onda to i možemo", optimistično će Mario Mandžukić.

I on je na popisu spriječenih za prvu utakmicu, kriv je crveni karton protiv Islanda. Otvaranje s domaćinom pratit će s tribina: "Pomirio sam se s tim, navijat ću tu prvu utakmicu, gledam to pozitivno."

Gužva u veznom redu sada je nešto manja. Ozljedama Kranjčara i Iličevića, rastu šanse za 'Popis 23' i minutažu u Brazilu ostalim majstorima sredine terena. Milan Badelj je legitiman kandidat: "Kod mene nema straha, pun sam samopouzdanja i vjerujem da ću biti među 23... Teško da ću biti u prvih 11 protiv Brazila, ali svi mi vezni igrači borimo se da dobijemo to mjesto uz Luku Modrića", priznaje Badelj.

I mladi lavovi su tu... Nadaju se Brazilu, ali su i realni: "Ovo mi je velika čast, ako i ne odem u Brazil bila mi je čast trenirati s ovako vrhunskim nogometašima tjedan dana", skromno će veznjak Rijeke Ivan Močinić.

Zrakoplov za Brazil polijeće u utorak 3. lipnja. Valjda će preostalu selekciju kandidata napraviti Niko Kovač, a ne ozljede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider