Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Optimizam s pokrićem

U Brazil po veliki uspjeh: Evo zašto bi Hrvatska morala proći skupinu!

Ivo Iličević ne putuje na pripreme za Mundijal u Brazilu. 27-godišnji veznjak HVS-a ponovno ima problema s ozljedama pa je Niko Kovač skratio popis s 30 imena na 29.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nacionalna prvenstva diljem Europe završila su protekli vikend. I dok su se neki u posljednjim kolima preporučili izborniku, drugi su sezonu ipak završili ozljedama. Pripreme još nisu ni počele a počeli su prvi problemi.

Ivo Iličević je zbog ozljede nakon Eura ostao i bez Mundijala. Ozljeda zadnje lože Domagoja Vide nije ozbiljnije prirode, dok se će se sutra znati više o Strinićevoj ozljedi. Panathinaikosov dvojac Pranjić i Schildenfeld, koji stiže na pripreme osvrnuo se na ono što nas čeka u Brazilu.

''Otvaranje protiv Brazila je zaista nešto posebno, u Brazilu je utakmica, prva, cijeli svijet gleda. Sigurno da će biti dobra utakmica, neka bolji pobijedi, a neka to budemo mi'', kaže Danijel Pranjić.
Gordon Schildenfeld, pouzdani branič koji kao i Pranjić prvi put ide na Mundijal, osvrnuo se na Kamerun i Meksiko.
''To su sve ekipe poznate, nemamo s njima do sada nikakvog iskustva, dobro ćemo ih analizirati. Trener će složiti taktiku kakvu zamišlja, nadam se da ćemo proći prvu fazu natjecanja'', kaže Schildenfeld.

A da bi Hrvatska mogli proći, govore dobre brojke ove sezone. Sva tri vratara standardno su nezamjenjivi. Subašić je skupio najviše klupskih nastupa ove sezone - 35.
Jedini koji nije standardan u obrani je Bubnjić, Vida se ustalio, Vrsaljko riješio problema s ozljedama. Ćorluka, Lovren i Schildenfeld imaju jako dobre sezone iza sebe. Braniči su na klupskom planu igrali 83 minute u prosjeku po utakmici.

Čini se da kvalitetom na najvišoj razini ipak prštimo u veznoj liniji.
Glavne poluge Rakitić i Modrić su skupile i najviše nastupa. Luka 51, Raketa 52. Najveći problem s minutažom su imali Kovačić i Sammir. Naši veznjaci su u svojim klubovima igrali po utakmici u prosjeku 71 i pol minutu.

Mandžukić predvodi napad koji je imao također dobru sezonu.
Evo i brojki. Kovačevih sedam ofenzivaca koji će se pojaviti na pripremama zabijalo je 15 pogodaka u prosjeku ove sezone i igralo 63 i pol minute po susretu. Čop sa 33 i Mandžo sa 26 pogodaka imali su najplodniju sezonu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider