Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo jedan otpao

Svjetsko prvenstvo: Niko Kovač skratio popis za jedno ime!

Ivo Iličević neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Niko Kovač najavio je prošlog tjedna kako će do odlaska na pripreme u Austriju skratiti broj kandidata za Svjetsko prvenstvo na 26, no zasad je otpao samo jedan. To je nogometaš HSV-a Ivo Iličević koji ima zdravstvenih problema.

''U nedjelju sam obavijestio Iličevića o ovoj odluci. Žao mi je što neće biti s nama, no važno je da sada zaliječi sve probleme i u iduću sezonu uđe maksimalno spreman kako ne bi periodično imao probleme s ozljedama", komentirao je izbornik Kovač izostanak Iličevića s popisa igrača.

Kovač će na pripreme u Bad Tatzmannsdorf voditi 27 igrača, budući da se Luka Modrić i Niko Kranjčar zbog klupskih obveza neće moći priključiti reprezentaciji na startu priprema u Austriji.

"Što se ostalih igrača tiče, s obzirom na to da nam se Modrić i Kranjčar priključuju kasnije, procijenili smo kako je najbolje dati šansu svima. Momci su zaslužili priliku izboriti se za put u Brazil, na njima je sada da pokažu kvalitetu, formu i predanost kakvu tražimo za Brazil", kaže Kovač.

Reprezentativci se od 21. svibnja okupljaju u Zagrebu, a u petak 23. svibnja reprezentacija putuje na pripreme u Bad Tatzmannsdorf. Izbornik Kovač objavit će konačnu listu od 23 nogometaša koji će putovati u Brazil nakon prijateljske utakmice s Malijem koja se igra u Osijeku 31. svibnja.

Popis 29 igrača za pripreme u Bad Tatzmannsdorfu

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Oliver Zelenika (Lokomotiva)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Dejan Lovren (Southampton), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Ivan Strinić (Dnipro), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Šime Vrsaljko (Genoa), Igor Bubnjić (Udinese)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Niko Kranjčar (QPR), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Mateo Kovačić (Internazionale), Milan Badelj (HSV), Marcelo Brozović (Dinamo), Ivan Močinić (Rijeka), Mario Pašalić (Hajduk), Sammir (Getafe)

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Hull City), Ante Rebić (Fiorentina), Duje Čop (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider