Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazil vide kao ključ

Mandžo: 'Nema kalkuliranja, idemo proći skupinu'; Badelj: 'Vjerujem u sebe'

Nakon Iličevića i Strinića, hrvatska reprezentacija za Svjetsko prvenstvo ostala je i bez Nike Kranjčara…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Podsjećamo, na otvaranju s domaćinom neće biti ni Marija Mandžukića, pa je izbornik Kovač u ozbiljnim problemima. Mandže nema zbog crvenog kartona zarađenog u uzvratu dodatnih kvalifikacija s Islanđanima…

„Bilo je u žaru borbe i ispalo je nespretno. Prvu ću utakmicu pratiti kao navijač, no bit ću spreman za ostale utakmice. Naravno da mi je žao, volio bih igrati svaki put, a pogotovo protiv Brazila na otvaranju. Ne vjerujem da ću biti nervozan čekajući Kamerun, sretan sam što predstavljamo Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu“, kazao je Mandžukić na press konferenciji.

Najbolji hrvatski napadač iz Bundeslige poznaje neke brazilske reprezentativce.

"Znam Luiza Gustava i Dantea, a Brazil nakon dugo vremena opet ima odličnu reprezentaciju. Neće nam biti lako, no i mi smo dobri. Pokazat ćemo na terenu da se možemo nositi sa svima, imamo stvarno dobru momčad. Skupina je jaka, ne smijemo nikoga podcijeniti - na Svjetskom prvenstvu nema lakih protivnika - a postavljeni je cilj prolazak skupine. Poslije je sve moguće", najavio je Mandžukić.

Na treninzima reprezentacije u Bad Tatzmannsdorfu ne štedi se nitko. I Mandžo kaže da nema kalkuliranja:

„U ovih nekoliko dana u Austriji vidjelo se da svaki igrač daje sve od sebe. Želimo li nešto postići, moramo se osjećati moćno. Nisam se nikada bojao ozljeda, idem maksimalno u svakoj utakmici. Ako bih počeo razmišljati o ozljedama, vjerojatno bi me i zadesila neka. Srećom, zasad ih nemam.“

Badelj se nada mjestu među 23 putnika za Brazil

U njemačkoj ligi igra i Milan Badelj. HSV u kojem je i nesretni Iličević uspio je u dodatnom razigravanju sačuvati bundesligaški status.

"Pao nam je teret s leđa, psihički se sada izvrsno osjećam. Na pripremama sam k tome okružen sjajnim nogometašima i odmah mi je sve mnogo lakše", konstatira Badelj.

Badelj se nada kako će biti na konačnom popisu putnika za Brazil te će se pokušati nametnuti izborniku Niki Kovaču i za prvu postavu na otvaranju Svjetskog prvenstva 12. lipnja u Sao Paulu.

"Nisam strahovao za poziv na pripreme, vjerovao sam da ću biti među 30 pozvanih igrača. Konkurencija je velika - što je fenomenalno za Hrvatsku - ali ja sam samopouzdan i vjerujem da ću biti i među 23. Ima puno prostora za nagađanja o sastavu, ali to je izbornikova odluka. Na meni je da se probam nametnuti i ispuniti san o startanju protiv Brazila.“

Za kraj, Badelj je naglasio:

"Najvažnija je prva utakmica, a poslije ćemo razmišljati o Kamerunu i Meksiku. Otvaranje protiv Brazila je zapravo odličan ždrijeb, svi će nas gledati, a iznenađenja su u prvim utakmicama uvijek moguća. Nije moglo bolje".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider