Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zajedno u posjet Papi

Kardinal primio 'vatrene': Onaj tko želi dobro domovini treba navijati za Hrvatsku!

Hrvatska reprezentacija sutra rano ujutro kreće put Brazil, a prijet toga reprezentativci su posjetili Kaptol...

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u Nadbiskupskom dvoru na Kaptolu hrvatsku nogometnu reprezentaciju na čelu s izbornikom Nikom Kovačem, stručnim stožerom i predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom.

"Uzoriti došli smo kod Vas jer želimo da nam udjelite Božji blagoslov uoči našeg puta u Brazil u kojem živi 200 milijuna katolika. Ujedno Vas pozivam da budete naš gost ukoliko se plasiramo u daljnji tijek natjecanja", rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije zahvalio je kardinalu na prijamu i izrazio uvjerenje da će njegovi odabranici u Brazilu na najbolji način prezentirati svoju domovinu.

"Ja, kao i većina naših reprezentativaca vjerujemo da će nam Božji bladoslov dati dodatnu snage da dostojno reprezentiramo svoju Domovinu i pružimo radost Hrvatskom narodu", kazao je Kovač.

Kardinal Bozanić izrazio je zadovoljstvo što nogometne reprezentativce može primiti u zgradi u kojoj je prije stolovao sada blaženi Alojzije Stepinac.

"Vi ste već pobjednici, jer će na svjetskom prvenstvu nastupiti samo oni najbolji koji su izborili pravo da nastupe u Brazilu. Kad budete držali ruku na srcu kod intoniranja hrvatske himne, znajte da je cijela Hrvatska uz vas. Onaj tko želi dobro hrvatskoj domovini treba navijati za Hrvatsku na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Kada se vratite, mogli bi zajedno u posjet papi Franji", poručio je kardinal Bozanić igračima i stručnom stožeru reprezentacije te im podijelio krunice koje će ih podsjećati na posljednji posjet Svetog oca Hrvatskoj.

Poklonima su uzvratili i reprezentativci poklonivši kardinalu dres hrvatske reprezentacije s njegovim imenom i brojem 10, te šahovsku tablu s hrvatskim motivima i službenu zastavicu reprezentacije.

„Vatreni“ su danas poslijepodne odradili posljednji trening prije puta u Brazil. Hrvatska reprezentacija sutra rano ujutro kreće put Brazil, točnije u grad Salvador, gdje će 6. lipnja odigrati posljednju pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo s Australijom. Hrvatska otvora Mundijal s domaćinom turnira Brazilom 12. lipnja Areni Corinthias u Sao Paolu. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider