Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Užas od organizacije

Devet sigurnih za meč desetljeća: Hrvate će u Brazilu dočekati nered i kaos!

Hrvatska reprezentacija odradila je posljednji trening uoči odlaska u Brazil...

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Izabranici Nike Kovač odradili su trening na glavnom travnjaku u Maksimiru. Udarna momčad za meč s Brazilom na otvorenju Mundijala još uvijek nije poznata, ali naziru se devet sigurnih kandidata: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Pranjić, Modrić, Rakitić, Kovačić Perišić i Olić, dok su dvije pozicije još uvijek otvorene.

Kovač nema alibi, a Brazilu su se rugali: Tko to ima Modrića i Rakitića?

Na mjestu drugog stopera zaigrat će Shildenfeld ili Lovren, a još nije jasno hoće li Olić igrati u samom vršku napada ili na boku. Za špicu još konkuriraju Jelavić i Eduardo, a možda se i Rebić nađe na lijevom boku, što bi značilo da će Perišić prijeći na desni bok, a OIić u špicu. Napominjenom da Mario Mandžukić nema pravo nastupa u prvoj utakmici zbog suspenzije i vraća se u sastav tek protiv Kameruna u drugoj utakmici Hrvatske na Mundijalu.

OVDJE PRATITE SVE NAJNOVIJE VIJESTI O HRVATSKOJ REPREZENTACIJI

„Vatreni“ u utorak rano ujutro lete u Brazil preko Lisabona. Hrvatska će sletjeti u Salvadoru, brazilskom gradu gdje će 6. lipnja odigrati posljednju pripremnu utakmicu protiv Australije, a Mundijal otvara s Brazilom 12. lipnja u Sao Paulu.

Iz Brazila, gdje je već otputovala prethodnica hrvatske ekspedicije, stižu loše vijesti. Na ulasku u Prai do Forte, mjestu gdje će biti trening kamp hrvatske reprezentacije za vrijeme Mundijala u Brazilu, te na većini prometnica još se uređuju glavne ceste i prilazne ulice, a može se zamijetiti tek nekoliko hrvatskih obilježja i pozdrava dobrodošlice.

Dakle, ni tamo nije drugačije od ostatka Brazila, kao ni na većini objekata i infrastrukturnih zahvata za Svjetsko prvenstvo diljem Brazila. Radovi posvuda debelo kasne i sigurno neće biti gotovi do početka Mundijala koji započinje 12. lipnja otvarajućom utakmicom domaćina turnira Brazila i Hrvatske u Sao Paulu, na također nedovršenoj Areni Corinthias.

Čelnici FIFA-e javno su požalili što su Brazilu prepustili organizaciju Mundijala. Već sada se može reći kako će ovaj Mundijal biti katastrofalan po pitanju organizacije turnira. Kad se zna da u Brazilu već tjednima i mjesecima traju žestoki protesti protiv organizacije Mundijala prije svega brazilske radničke klase i sirotinje, a zbog nevjerojatne razine korupcije, povećanje troškova i svekolikih propusta u izgradnji objekata, možemo se samo nadati da neće biti većih izgreda i incidenata.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider